avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrumd

Activitate dumitrumd

persoana .... este mai mult un intermediar .... ia catelusi de la crescatori sii i da mai departe

Nu sunt avocat, nu posed animale si nici n-as vrea sa mut discutia intr-o alta directie, insa as vrea sa va informez despre un fenomen numit "Ferme de catelusi" (Puppy Mills). [ link extern ]

Daca sunteti iubitor de animale, ar fi o idee sa va informati mai exact in legatura cu provenienta catelusilor pe care ii cumparati, si sa evitati acest gen de cumparaturi de pe internet sau Pet Shop-uri.

alimun a scris:

... sa-mi mareasca salariul pe contractul de munca, atata timp cat mai stau in firma, pentru acea indemnizatie de crestere copil, care se calculeaza din veniturile nete.

Nu va suparati, dar din ce bani sa va plateasca statul indemnizatia, daca contributia dumneavoastra pentru acest fond a fost mai aproape de zero decat de altceva?

iconita a scris:
Mi se pare firesc ca la batrinete, copii sa aibe grija de parinti.

Nu faceti confuzie intre bun simt si lege.
Nu exista o lege care sa-si oblige copiii sa aiba grija de parinti. De aici si sfaturile pe care le-ati primit -- unul dintre ele fiind sa va mutati-va intr-un apartament mai mic, iar din diferenta de bani veti putea trai foarte bine.

Domnisoara avocat sunteti tinara nu stiti probabil cum se creste un copil.

Acesta e un forum pentru probleme juridice. Daca aveti nevoie de sfaturi despre viata, consulatie psihologica, probabil exista alte site-uri pe care va puteti spune of-ul.

Prezenta/lipsa copiilor nu are nici o legatura cu calitatea unui avocat!
Buna ziua,

Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta.

In 2000 am obtinut permisul de conducere in Rep Moldova. Anul trecut l-am preschimbat intr-un permis romanesc, in momentul in care aveam deja >6 luni de cand eram inregistrat in Germania.
In acest moment am un permis romanesc emis la sfarsitul 2013, cu categ B din 2000, in care e mentionat ca a fost preschimbat din unul moldovenesc.

Zilele trecute am fost in Germania la politie ca sa preschimb permisul "romanesc" in unul german. Cand au vazut data emiterii -- au refuzat sa-l preschimbe, pentru ca la data emiterii aveam deja >6 luni de cand eram in Germania.

Mi-am dat seama abia dupa ce am plecat de acolo ca nu s-au uitat deloc pe verso sa vada ca eu am obtinut categoria B in 2000. Concluzia ca nu se poate preschimba au luat-o doar pe baza faptului că permisul a fost emis la sfarsitul lui 2013, la peste 6 luni de la înregistrarea mea în Germania.

Inteleg de ce refuza sa preschimbe permise noi, pentru a evita turismul permiselor.

Eu, insa, am categ B din 2000 (lucru mentionat pe verso). Inteleg ca valabilitatea permisului preschimbat lasa de dorit in Germania (regula de 185 zile a fost incalcata), insa la momentul obtinerii categ B eram in MD. Categoria B din permis e valabila pentru preschimbare, mult mult inainte sa vin in Germania.

Ma gandesc sa merg din nou la politie, sa insist pe faptul ca permisul original e din MD, categoria B e din 2000, deci sa faca preschimbarea pe baza acestui fapt.

Daca as reusi sa-i conving, cea mai mare frica este ca, in momentul in care permisul meu va fi trimis in RO si mi se va emite un permis nemtesc, autoriatile din Romania ar putea face o ancheta. Acum cateva luni, la preschimbarea din MD in RO am dat o declaratie in Romania legata de rezidenta si acum inteleg ce implicatii are.

Ma expun unui risc daca continui cu incercarea de a-l transcrie si dau permisul romanesc pentru a fi trimis in tara? In special in legatura cu declaratia notariala.

Mai exista alte optiuni de a rezolva problema, in caz ca autoritatile germane refuza in continuare?

Va multumesc mult,
Dumitru