avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fata care ma abandoneaza la batranete...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fata care ma abandoneaza la batranete...

Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un apartament mare pe care ar trebui sa il las drept mostenire.Problema este ca din pensie nu mai pot sa intretin acest apartament si cum draga mea fica considera ca oricum este unica mostenitoare, a renuntat sa ma mai ajute financiar.Ce pot sa fac? Cum o pot obliga sa ma ajute?Doreste act de vinzare cumparare dar in situatia data cind nu mai are consttinta, ma pot trezi in strada.Sa o chem la un notar daca vrea sa-i fac act de donatie cu clauza si daca nu vrea o pot obliga sa faca renuntare la mostenire?. Sa o dezmostenesc ptr. ingratitue dine? Sa o dau in judecata ptr. a ma ajuta financiar, dovedind cu chitante plata atitor studii? Stiu ca ca o chestiune de suflet dar in situatia data ce pot face legal?Astept un ajutor, o indrumare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
iconita, utilizator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 10:13, 20 Martie 2014
Batranetea este haina grea !
Analizati avantajele vanzarii apartamentului,si achizitia unui apartament mai mic
Diferenta de bani astfel obtinuta sa va asigure autogospodarirea
Spuneti-i fiicei dvs. ca vindeti apartamentul cu clauza de intretinere si uzufruct viager unui strain si nu-i va ramane nimic dupa dvs.daca nu va ajuta financiar pentru ca "nimeni nu este obligat sa lase mostenire" , contract pe care nu va avea cum sa il anuleze in instanta!
Va recomand sa incheiati cu fiica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager. Asa aveti asigurata intretinerea din partea acesteia pana la moarte, avand asigurata si locuinta, moment in care va inceta uzufructul viager iar ea va putea beneficia de imobil cum doreste.
In situatia nerespectarii clauzelor contractuale, puteti sa o actionati in judecata pentru respectarea obligatiilor asa cum au fost stipulate in contract sau pentru transformarea intretinerii zilnice intr-o suma de bani cu care veti putea plati pe cineva sa aiba grija de dv. si pentru plata cheltuielilor zilnice. Acest contract va va feri de a va trezi in strada. Obligatia de intretinere este incesibila, astfel ca nu poate fi transmisa altei persoane decat cu acordul dv. autentic.
In cazul unei vanzari cu pastrarea dreptului de uzufruct viager, imobilul poate fi instrainat fara a vi se cere acordul, iar dv. veti avea doar dreptul de a locui in imobil nu si posibilitatea obligarii fiicei dv. de a va intretine.
Va recomand sa consultati un avocat specializat inainte de a semna orice act. ;)
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
Corina Capotã, Avocat
fica mea nu doreste decit act de vinzarare cumparare fara nici o clauza, promitind doar prin vorbe ca v-a avea grija de mine dar cind va putea. Care este metoda sa o fac sa renunte la mostenire pe cale legala?
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
iconita, utilizator
NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA LASE MOSTENIRE! Bineinteles ca daca e singura mostenitoare considera ca daca va ajuta sau nu e totuna ca ei ii va reveni apartamentul, dar daca faceti ce v-am sugerat mai sus si o obligati sa faca contractul de intretinere cu uzufruct e bine daca nu si un stain va poate ajuta pentru apartament!Stiu ca e dureros ce se intampla dar trebuie sa faceti ce e mai bine pentru dvs.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)