avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana10

Activitate Mariana10

Răspuns la discuția Buna seara
Stiu ca au cerut multi si ca au fost respinse multe, insa speranta moare ultima...nu? este vorba despre un prieten care a primit 4 ani si 6 luni pt inselaciune (fara recidiva, 9 luni deja ispasite) si ar fi vrut sa intocmeasca aceasta cerere si ma gandeam ca poate a mai incercat cineva si as putea sa aflu ce s-a intamplat...nu stiu daca o sa i se reduca...mie mi s-ar parea normala o reducere deoarece cand el a fost condamnat maximul era de 15 ani, or acuma maximul este de 5. dvs. ce parere aveti?
Discuție Buna seara
Bună seara!

Am şi eu o întrebare...a cerut cineva reducere de pedeapsa chiar dacă pedeapsa nu depăşeşte maximul după Noul Cod Penal? ma refer aici la cei condamnaţi definitiv (de exemplu cineva condamnat pt înşelăciune la 4 ani sau la mai puţin de 5 ani) şi dacă da, ce s-a întâmplat? i s-a mai redus din pedeapsă sau i s-a respins cererea?
ce motive s-au invocat?
Mulţumesc!
Răspuns la discuția Reducere pedeapsa
Multumesc mult! Eu sper sa se poate reduce macar cu un an....credeti ca este posibil??Multumesc inca o data!
contestatia se face in cadrul penitenciarului la comisia care a evaluat dosarul?dvs. credeti ca are vreo sansa?credeti ca se poate reduce cumva? multumesc pt timpul acordat!
Multumesc pt raspuns! eu am inteles asta....mi-a spus ca a primit o hartie prin care este instiintat ca nu beneficiaza de nicio reducere de pedeapsa....nu mi se pare corect deloc...sunt unii care au avut 12 ani pt inselaciune si li s-a redus la 3, nu 5 cat este maximul plus ca nu se aflau la prima condamnare ( la Tg. Jiu)...mai am o singura intrebare....se poate face ceva? se poate face o cerere de reevaluare sau o contestatie? sau ce se poate face? exista vreo posibilitate sa i se reduca cumva? avand in vedere ca nu este recidivist, nu a mai avut condamnari si are 8 luni ispasite...multumesc inca o data!
nu mi se pare normal si nu inteleg de ce....nu ma pricep, dar eu cred ca ar trebui sa i se scada pentru ca atunci cand el fost condamnat pedeapsa maxima era 12 ani si el a primit cam 1/3 din total....nu ar fi normal ca si in urma noului cod penal sa i se reduca pedeapsa la aprox 1/3 din maxim? va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!
Buna ziua! Am si eu o intrebare...am un prieten condamnat la 4 ani si 6 luni pt inselaciune (fara alte antecedente penale) si as dori sa stiu daca ar beneficia de legea mai favorabila? cam la cat i s-ar reduce pedeapsa? i s-ar reduce? are savarsite deja 8 luni.
Multumesc!