avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reducere pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reducere pedeapsa

Buna ziua! Am si eu o intrebare...am un prieten condamnat la 4 ani si 6 luni pt inselaciune (fara alte antecedente penale) si as dori sa stiu daca ar beneficia de legea mai favorabila? cam la cat i s-ar reduce pedeapsa? i s-ar reduce? are savarsite deja 8 luni.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariana10 , utilizator 20:00, 7 Februarie 2014
nu pentru ca este condamnat mai putin de 5 ani cat este limita maxima pentru inselaciune in noul cod.
nu mi se pare normal si nu inteleg de ce....nu ma pricep, dar eu cred ca ar trebui sa i se scada pentru ca atunci cand el fost condamnat pedeapsa maxima era 12 ani si el a primit cam 1/3 din total....nu ar fi normal ca si in urma noului cod penal sa i se reduca pedeapsa la aprox 1/3 din maxim? va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!
eu gandesc si altfel.
judecatorul a considerat ca pentru a se putea reintegra in societate ca element util trebuie sa i se aplice o condamnare de 4 ani si 6 luni .
nu trebuie neaparat sa facem paralele cam cat la suta din incadrare a aplicat judecatorul.
Multumesc pt raspuns! eu am inteles asta....mi-a spus ca a primit o hartie prin care este instiintat ca nu beneficiaza de nicio reducere de pedeapsa....nu mi se pare corect deloc...sunt unii care au avut 12 ani pt inselaciune si li s-a redus la 3, nu 5 cat este maximul plus ca nu se aflau la prima condamnare ( la Tg. Jiu)...mai am o singura intrebare....se poate face ceva? se poate face o cerere de reevaluare sau o contestatie? sau ce se poate face? exista vreo posibilitate sa i se reduca cumva? avand in vedere ca nu este recidivist, nu a mai avut condamnari si are 8 luni ispasite...multumesc inca o data!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Mariana10, utilizator
in termen de 3 zile da la comunicare poate face contestatie impotriva hotararii.

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura penala catalinp11 catalinp11 as dori sa stiu care sunt cauzele de neaplicare a legii penale mai favorabile in cazul unui detinut condamnat pentru inselaciune si aderare la grup ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal cosminaa cosminaa Ce se mai aude de legea gratierilor? odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal se fac si gratieri sau aminstii? sau macar se redozeaza si pedepsele care ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege penala mai favorabila musatcristina musatcristina buna ziua pt aplicarea FACULTATIVA a legii penale mai favorabile detinutul trebuie sa faca cerere catre instanta in care sa solicite analizarea acestui ... (vezi toată discuția)