Buna ziua! Am si eu o intrebare...am un prieten condamnat la 4 ani si 6 luni pt inselaciune (fara alte antecedente penale) si as dori sa stiu daca ar beneficia de legea mai favorabila? cam la cat i s-ar reduce pedeapsa? i s-ar reduce? are savarsite deja 8 luni.
Multumesc!
nu mi se pare normal si nu inteleg de ce....nu ma pricep, dar eu cred ca ar trebui sa i se scada pentru ca atunci cand el fost condamnat pedeapsa maxima era 12 ani si el a primit cam 1/3 din total....nu ar fi normal ca si in urma noului cod penal sa i se reduca pedeapsa la aprox 1/3 din maxim? va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!
eu gandesc si altfel.
judecatorul a considerat ca pentru a se putea reintegra in societate ca element util trebuie sa i se aplice o condamnare de 4 ani si 6 luni .
nu trebuie neaparat sa facem paralele cam cat la suta din incadrare a aplicat judecatorul.
Multumesc pt raspuns! eu am inteles asta....mi-a spus ca a primit o hartie prin care este instiintat ca nu beneficiaza de nicio reducere de pedeapsa....nu mi se pare corect deloc...sunt unii care au avut 12 ani pt inselaciune si li s-a redus la 3, nu 5 cat este maximul plus ca nu se aflau la prima condamnare ( la Tg. Jiu)...mai am o singura intrebare....se poate face ceva? se poate face o cerere de reevaluare sau o contestatie? sau ce se poate face? exista vreo posibilitate sa i se reduca cumva? avand in vedere ca nu este recidivist, nu a mai avut condamnari si are 8 luni ispasite...multumesc inca o data!
Noul cod penal
cosminaa
Ce se mai aude de legea gratierilor? odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal se fac si gratieri sau aminstii? sau macar se redozeaza si pedepsele care ... (vezi toată discuția)