Da.are o micro-ferma.Are și pământ luat în arendă,și tot acolo tine și utilajele și tractoarele.astea nu deranjează.animalele sunt problema. De la casa mă până la gradul lui ( el având grajdul mai in spate) sunt aproximativ 100m.dar mirosul tot este extrem de prezent.
Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur de 12-16.are și capre.intre grajdul lui și gospodăria mea ne desparte un teren cu lățimea de 9m,teren care este tot al meu.problema e că mirosul...ne termina.ce pot face? Din cate știu,nu are voie să crească atâția porci in vatra satului.va mulțumesc.
Astazi m-a sunat domnul politist pentru a stabili intalnirea la politie. am convenit pe data de 27 luna curenta. Mi-a mai spus ca a auzit vorbe, ca cineva (nu a zis ca el personal) m-a presat in a da declaratia in care am luat vina asupra mea. Eu i-am spus ca aceasta nu este o chestiune de discutat la telefon si eventual o sa discutam la politie. Apoi mi-a adus aminte ca mi-a cumparat o cafea ,dupa ce am dat acea declaratie in care am recunoscut fapta si ca a incercat sa ma ajute etc. Acuma cu siguranta cand ma voi duce la politie pe data de 27 subiectul principal v-a fi daca eu am fost presat in vreun fel de cineva sau de catre el in a da acea declaratie. Sincer v-a spun ca nu stiu ce sa fac. Daca spun adevarul si anume ca din cauza presiunii psihice exercitate intr-un mod tipic militiei comuniste aspura mea am dat acea declaratie in care m-am facut vinovat, nu poate sa ma bage la fals in declaratii? ca e foarte greu de demonstrat ca m-a constrans ca sa dau acea declaratie, nefiind alti martori de fata. Si in felul acesta se complica foarte mult cazul. Pe de alta parte, daca spun ca am dat acea declaratie de buna voie si ne silit de nimeni, toata lumea v-a crede ca eu chiar am faptuit acele lucruri.
Va readuc aminte ca problema mea cea mai mare e starea de sanatate. La propriu vorbind chiar nu pot sa merg in fata mai multor persoane sa povestesc ce s-a intamplat sau sa dau declaratii. Vreau ca sa se termine cat mai repede si mai ales cu cat mai multa usurinta acest caz pentru ca deja m-a terminat din punct de vedere psihic.
Va multumesc.
Politaiul inca nu m-a chemat. Intre timp am vorbit cu un avocat sa imi explice cum stau lucruriile. nu l-am angajat ca nu e nevoie. Mi-a spus ca intradevar mare prostie am facut ca am luat asupra mea o fapta pe care nu am comis-o dar declaratia e deja facuta si fosrte probabil dosarul e la parchet .deocamdata sa las lucruriile asa cum sunt. mi-a mai zis ca paguba fiind minora, procurorul imi v-a da o amenda administrativa,( nu stiu sigur ce inseamna "amenda administrativa" ),nu se v-a incepe urmarirea penala si politaiul ma v-a chema pe mine si pe vecinul meu pentru a ajuta la o intelegere in ceea ce priveste despagubirea. mi-a spus sa negociez suma de bani (daca e cazul) si normal ca plata nu pot sa o fac prea repede deoarece eu nu am nici un venit si nici vreun bun imobiliar sau vreun teren,masina etc. pe numele meu. Mi-a mai zis ca as putea lungi treaba cu banii cat vreau. chiar daca e sa ma dea in judecata pentru a-si recupera banii din paguba (ceea ce foarte probabil nu o v-a face paguba fiind minora), pot dovedi oricand ca nu am cu ce plati neavand nici un venit.
Atatea probleme mi-am facut cu pivire la toata situatia aceasta si diferite scenarii cu ce s-ar putea intampla incat am ajuns aproape de depresie si a trebuit sa merg din nou la psihiatru pentru medicamente antidepresive si unele pentru calmare. Acuma e putin mai bine dar nu cu mult. Eu nu pot accepta sa stiu ca undeva intr-un dosar apar ca vinovat eu stiind cu certitudine ca nu am avut nimic de a face cu asta. Probabil v-a trebui sa ma obisnuiesc si cu aceasta idee.
P.S. Am incercat sa cer intrarea in audienta la seful politiei pentru a-mi explica situatia, cu greu am ajuns si pana sa termin de povestit problema, mi-a spus ca aceasta este o procedura tipic organelor de ancheta. (adica sa apesi unde doare) .
Am discutat cu vecinul meu, doar noi doi, despre toata situatia. I-am spus absolut tot adevarul, cum in urma presiunii psihice si a constrangerii exercitate de catre politist aspura mea, am recunoscut partial fapta doar ca sa fiu lasat in pace de politist si sa nu ma mai tot cheme la declaratii aiurea. El a inteles oarecum de ce am recunoscut. Si el la randul lui stiind despre problema mea de sanatate. Dar nu mi-a spus ca isi v-a retrage plangerea pe care a facut-o dar nici ca nu o v-a retrage. Mi-a spus ca el e un om foarte intelegator si ipotetic vorbiind, daca eu chiar am facut lucruriile acelea, nu e problema. Ca o sa discutam asupra celor intamplate noi doi si tatal meu si o sa ajungem la o intelegere. I-am spus foarte clar si cu toata onestitatea ca nu am avut nimic de a face cu cele intamplate. A zis ca acuma mi-a ascultat versiunea mea de povestire dar vrea sa auda si ce are de spus politia cand ne v-a chema pe amandoi la sectie. Mi-a adus la cunostiinta ca la firma pe care o detine si conduce, lucreaza si cu avocati cu onorarii foarte mari si ca sistemul de reeducare din Romania (penitenciarul) nu isi face treaba si ca detinutii ies de acolo mai rau decat atunci cand au intrat.
Eu am inteles din tot ce a spus ca nu e convins ca eu nu sunt faptasul, si de asemenea mi-a dat de inteles ca ma avertizat intr-un mod foarte diplomat ca daca el considera ca ce v-a spune politia cu argumentele pe care le aduce politistul ,atunci el v-a crede ca eu sunt faptasul si nu isi v-a retrage plangerea si mi se v-a intocmi dosar penal si cu siguranta v-a cere despagubiri si ca dispune de banii necesari pentru avocati etc.
Mi-a mai spus ca plangerea depusa la doar este in asa fel facuta incat atunci cand politia il v-a prinde pe faptas si se incheie dosarul, (desigur cu urmari penale si despagubiri), daca vreodata aceeasi persoana ( dovedit ca este acelasi faptas ) ii v-a mai face a doua oara paguba,se v-a redeschide acelasi dosar si acea persoana v-a face citez: " inchisoare" . Exista ,judiric vorbiind aceasta procedura? Adica este posibil asa ceva?
Si mai am inca o intrebare. Acuma, cand urmeaza sa ma cheme politia si pe mine si pe el sa ne impacam si sa clarificam lucruriile, este posibil ca tatal meu sa asiste la aceasta ? nu in calitate de aparator, ci din simplul motiv ca sunt o persoana foarte emotiva cand vine vorba de asa ceva (mentionez ca sunt major ). tatal meu doar sa asiste fara sa spuna nimica. Este permis asta?
V-a multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns. Un avocat nu imi permit. financiar vorbind.am discutat cu tatal meu si cu o ruda de a mea care este jurist, si ambi mi-au recomandat ca deocamdata sa las problema asa.prostia a fost din partea mea ca m-am lasat atat de usor influentat de politist. daca peste cateva zile cand voi fi chemat la politie sa ma impac , cu vecinul, politia v-a incerca sa imi bage pe gat si celelalte fapte, doar atunci sa fac cumva sa imi angajez un avocat si eventual sa cer intrarea in audienta la seful politiei sa explic exact ce si cum a procedat acest politist in a ma determina sa recunosc eu faptele.Dar in felul acesta se complica situatia, eu avand problema de sanatate pe care am mentionat-o mai inainte si anume cea de fobie sociala si cu siguranta v-a trebui sa merg mai stiu eu pe unde sa dau declaratii etc. , locuri cu mai multe persoane unde ma simt foarte foarte rau incat nici nu pot vorbi.
In ceea ce priveste testul poligraf, nu as prea fi de acord cu el stiind lipsa de acuratete ale testului. Stiu caz in care suspectul nu a trecut testul poligraf, dar in instanta s-a dovedit a fi nevinovat.
In urma cu aproximativ 3 luni si jumatate, a intrat cineva in gradina vecinului meu si i-a facut pagube minore la tractor. (i-a facut pana la 2 roti) si a taiat sarma cu care era legata o portita din fundul gradinii(pe acolo a intrat). la mine in gradina, a umblat la stupii mei incercand sa ii rastoarne. Am fost atat eu cat si vecinul meu la politie si am dat declaratie cum si ce s-a intamplat. De mentionat e, ca vecinul nu locuieste in aceeasi localitate cu mine,doar are gradina langa mine si m-a rugat sa dau eu de mancare la cainii lui, asadar mi-a incredintat si cheia de la poarta principala.
Acel infractor care a fost prima data, a mai venit in noptiile urmatoare si i-a taiat cauciucuriile la un automobil stricat pe care vecinul il tine acolo. In aceeasi noapte, mie mi-a rasturnat doi stupi si toata albina a murit. eu fiind din nou primul care am vazut dimineata ce s-a intamplat am sunat din nou la politie, din nou declaratii. Vecinul meu a facut un fel de plangere penala sau ceva de genul (nu ma pricep) si a mentionat cativa oameni printre care eu nu ma numar [ repet, eu nu ma numar ] cu privire la incidentul cu tractorul , iar tatal meu a facut o simpla declaratie la politie cu ce s-a intamplat si a facut si poze cu stupii raspurnati si albina moarta,pe care le-a dat politiei, acei stupi distrusi fiind ai lui.
Acum o saptamana m-a chemat telefonic domnul politai la sectie pentru "clarificarea unor lucruri". M-am prezentat la ora indicata de dumnealui si mi-a spus ca toate indiciile duc la mine. eu fiind singurul suspect. I-am adus aminte ca eu in noaptea cand cauciucuriile de la autovehiculul vecinului meu au fost taiate eu nu eram prezent in localitate avand si martori. M-a intrebat daca ma mai consider nevinovat si i-am raspuns ca normal ca nu sunt vinovat cu nimic. Atunci a schimbat tonul, mi-a insiruit o lunga lista unde ma va duce sa dau declaratii la alta sectie , testul poligraf (eu atunci i-am spus ca din cate stiu eu nu este obligatoriu si el aproape ca a zbierat ca nu e adevarat,este obligatoriu) si multe altele pe care ar trebuii sa le fac. Atunci l-am intrabat ce se v-a intampla cu vinovatul cand il vor gasi. S-a calmat brusc si mi-a explicat. Apoi ipotetic vorbiind, si am specificat asta si anume ca doar ipotetic,l-am intrebat ce se intampla daca recunosc eu fapta.M-a asigurat ca nu e nici o problema,ca se v-a dispune neinceperea urmaririi penale. M-a constrans in a ma face sa recunosc eu fapta stiind ca eu sufar de tulburare fobica sociala,pe scurt , mi-se face foarte rau in public sau cand sunt mai multe persoane in jurul meu. Asa ca am acceptat varianta de a recunoaste eu fapta,doar ca sa nu ma mai tot cheme la sectie, pentru ca dupa cum am scris mai sus sufar de tulburare fobica sociala. doar prima fapta, cea cu tractorul am recunoscut-o. am specificat ca nu sunt responsabil cu restul. M-a asigurat din nou ca se rezolva fara probleme penale.
Acuma urmeaza sa ma cheme pe mine si pe vecinul meu sa ii comunice cele declarate de mine. eu am vorbit la telefon cu vecinul si stie si el ca nu are cum sa fiu eu faptasul. Vecinul mi-a spus ca isi v-a retrage plangerea si nu v-a avea pretentii financiare din partea mea. Intrebarea mea este, daca se suceste vecinul si vede ca poate profita financiar din asta, ce sa fac? sa platesc eu fiind nevinovat sau pot cumva sa revin aspura ultimei declaratii in care am recunoscut fapta? sau din cate am inteles se mai poate sa depun plangere impotriva politistului pentru constrangere in incercarea de a determina marturia mincinoasa conform art. 261 cod penal.
O parere va rog mult.