Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur ...

Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur de 12-16.are și capre.intre grajdul lui și gospodăria mea ne desparte un teren cu lățimea de 9m,teren care este tot al meu.problema e că mirosul...ne termina.ce pot face? Din cate știu,nu are voie să crească atâția porci in vatra satului.va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:10, 15 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației din 04.02.2014 spun astfel:

Art. 15. -

(2) În gospodăriile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apă curentă și canalizare, adăposturile de animale de cel mult două capete cabaline, 5 capete bovine, 15 ovine sau caprine, 5 capete porcine și cel mult 50 de păsări se amplasează la cel puțin 10 m de cea mai apropiată locuință învecinată și se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului și risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligația respectării condițiilor de biosecuritate.

Ați vorbit cu el? Chiar nu are unde să-i mute? Ce spuneți dvs. e o microfermă fără forme legale, nu pot fi pentru consum propriu.

Reclamați la DSP, numai că în perioada asta nu știu ce șanse aveți să se miște repede.

Pe forum mai sunt discuții asemănătoare:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Da.are o micro-ferma.Are și pământ luat în arendă,și tot acolo tine și utilajele și tractoarele.astea nu deranjează.animalele sunt problema. De la casa mă până la gradul lui ( el având grajdul mai in spate) sunt aproximativ 100m.dar mirosul tot este extrem de prezent.
Ilegală, bănuiesc, nu avea cum să primească avizele și autorizațiile. Avea de respectat alte condiții și distanța trebuia să fie de minim 500 de m - tot în normele de mai sus scrie. Trebuia să aibă și platforme pentru depozitarea gunoiului porcin la minim 1000 m...

Rugați-l să-i mute, ziceți că are pământ luat în arendă, n-o fi doar o pătrățică, Chemați-l la dvs. să simtă mirosul și spuneți-i că nu vreți să îi faceți rău, dar așa nu se poate trăi.
Și vine vara, va fi groaznic.
Puteti sesiza DJSP, DJSV si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Nu se respecta prevederile Ordin MS nr. 119/ 2014. Gasiti ordinul aici: [ link extern ]
Ordinul MS nr. 994/ 2018 modifica și completeaza Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul MS nr. 119/2014.
Numarul maxim de capete de animale care pot fi detinute este cel mentionat in ordinul MS nr. 994/ 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Normele de igiena claudia.04 claudia.04 Buna ziua, in momentul de fata care este baza legislativa privind normele de igiena si sanatate publica ? 1. Ordinul ministerului sanatatii nr. 119/2014 ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale Laura_BV Laura_BV Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)