avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Doger

Activitate Doger

Buna ziua,
Luna viitoare (la sfarsit) voi primi suma de $125.000 in cont pentru care va trebui sa deschid un PFA, pentru ca m-am inregistrat ca individual de pe site-ul de unde vin banii (site de afiliere, "Cost per install"/ "Cost per action"). Banii vin din afara Romaniei si vin toti de o data.

Pe langa de 5% sanatate (maxim 1.980 ron) si 10.5% pensii( maxim 3.780 ron) 16% impozitul pe venit, trebuie sa platesc 20% TVA daca depasesc cei 65k eur, care ii depasesc.

Platesc TVA pentru 125k - 65k , adica 60k sau pentru totalul de $125k? Il platesc inainte de 16% impozit pe venit si apoi din suma rezultata scad 16%? Sau din 125k se scade si 20% si 16%?

Va rog sa imi lasati orice raspuns care credeti ca ma ajuta. Am citit ca trebuie sa ma "inregistrez in scopuri de TVA." dar nu stiu ce inseamna asta :) ... Mersi.
Salut, am o dilema care nu i-am găsit răspuns pe internet.

Am făcut un joc și vreau sa îl vând pe platforma Steam. M-am înregistrat ca "Sole Proprietorship", adică individual. Momentan nu am pus nimic la vânzare.

Fluxul e in genul: eu le trimit lor jocul, ei îl vând, apoi după o luna îmi trimit banii.

Nu am studii superioare, nici post-liceal, nici nu prestez servicii, nu am de făcut bonuri fiscale, dar trebuie sa plătesc cei 16% taxa venit. Ce identitate legala trebuie sa înființez ca sa primesc legal acei bani?

Venitul poate sa fie de la 2.000-3.000 EUR la 100.000 EUR+ in prima luna, ce taxe trebuie sa plătesc dacă depășesc 100.000? Trebuie sa plătesc TVA per total? (16% + 20%).

Momentan nu pot schimba din "Sole Proprietorship" in "Limited Liability Company" deci nu pot sa schimb in SRL. Trebuie sa aplic din nou și sa aștept 2 luni. Dar o data ce mi-au dat voie sa ma înregistrez ca individual, trebuie sa fie o modalitate de legalizare a tranzacției.
Răspuns la discuția Impozit produs software
george-neagu a scris:

Eu zic ca e bine sa lucrati pe contract de drepturi de autor semnat de dumneavoastra cu firma si ca opreste ea impozitul si contributiile sociale.
Va rog sa cititi informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...


Mi se par prea mari taxele.
Spre exemplu pot sa fac in jur de 10k eur( distribuitorul ia de la inceput 30%), daca dau 10% CAS 40% impozit, 5.5% CASS mai raman cu absolut nimic.
Din 10k raman cu 3k, mi se pare batjocura mare taxele alea, fara drepturi de autor cum pot face?
Buna ziua.

Am o dilema ce taxe trebuie sa platesc pentru urmatorul flux de bani ( sper sa im explic bine ):

Eu fac un produs, produsul (software nu fizic) il dau unei alte firme care il distribuie in toata lumea, dupa care trimit banii facuti in contul firmei o data pe luna.

Ce taxe trebuie sa platesc pentru asa ceva? TVA (19%) + Taxa de venit(1%) + dividente (5%) ? Sau trebuie sa platesc alte taxe?

O zi buna
Salut.

De curand m-am apucat de facut jocuri pe PC, insa am o dilema cati bani o sa imi ia statul.

Market-ul pentru jocuri e in felul urmator: postez pe o platforma, ei se ocupa de toate lucrurile legate de vanzare si imi trimit in cont cati bani am facut.

Precizez acest lucru pentru ca nu trebuie sa ma ocup de TVA sau alte taxe de vanzare. Banii sunt livrati de acea firma in contul meu in fiecare luna.

Insa nu imi dau seama cati bani o sa imi revina mie dupa ce ia statul partea lui.

In momentul de fata nu am facut o firma. Insa nu o sa am angajati sau investitii la firma

Sa zicem ca intr-un an fac ... 100.000 eur, care sunt venit si profit, cat din aceasta suma imi revine mie personal, sa o "cheltui" pe bunuri fara sa zica statul ca cheltui banii firmei.

19% este impozitul pe profit pe persoana fizica, deci 19.000 eur se duc deja, ce alte taxe mai am de platit din acea suma?

Daca nu sa inteles bine intrebarea, vreau sa stiu drumul banilor de la firma la mine.

Multumesc in avans :)
Răspuns la discuția Firma Web Dev
Multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Firma Web Dev
Nu asta e scopul firmei, o firma vrea sa isi faca un site / o aplicatie si ne contracteaza pe noi, lucram pe baza de contract.

Pe langa acel impozit de 3%, la ce impozite/dari catre stat ar trebui sa ma astept?
Discuție Firma Web Dev
Buna ziua.
Doresc sa deschid o firma cu 2 patroni si fara angajati prin care sa gestionez contracte cu alte firme pentru servicii de web development si dezvoltare aplicatii pe diferite OS-uri
————————————————————————————————————————————
Intrebarea mea este la ce taxe ar trebui sa ma astept, pentru ca am posibilitatea sa deschid firma in alta tara, dar as prefera Romania, insa daca statul imi va lua prea mult, nu va fi profitabil.

Din cate am citit, pot da 5% pe venit, fata de 15% pe profit, pentru ca la aceasta firma venitul e profitul,pentru ca nu se investesc bani sau plati pentru angajati ( pentru inceput ).

De asemenea, CAEN 6209 se potriveste pentru acest tip de firma?