avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit produs software
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit produs software

Buna ziua.

Am o dilema ce taxe trebuie sa platesc pentru urmatorul flux de bani ( sper sa im explic bine ):

Eu fac un produs, produsul (software nu fizic) il dau unei alte firme care il distribuie in toata lumea, dupa care trimit banii facuti in contul firmei o data pe luna.

Ce taxe trebuie sa platesc pentru asa ceva? TVA (19%) + Taxa de venit(1%) + dividente (5%) ? Sau trebuie sa platesc alte taxe?

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Doger , utilizator 12:53, 11 Martie 2017
Eu zic ca e bine sa lucrati pe contract de drepturi de autor semnat de dumneavoastra cu firma si ca opreste ea impozitul si contributiile sociale.
Va rog sa cititi informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
george-neagu a scris:

Eu zic ca e bine sa lucrati pe contract de drepturi de autor semnat de dumneavoastra cu firma si ca opreste ea impozitul si contributiile sociale.
Va rog sa cititi informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...


Mi se par prea mari taxele.
Spre exemplu pot sa fac in jur de 10k eur( distribuitorul ia de la inceput 30%), daca dau 10% CAS 40% impozit, 5.5% CASS mai raman cu absolut nimic.
Din 10k raman cu 3k, mi se pare batjocura mare taxele alea, fara drepturi de autor cum pot face?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2017
Doger, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende si costuri Mario-100 Mario-100 Care sunt costurile aferente dividendelor si ordine in care acestea se aplica in 2011, eu stiu asa: Profit brut -16% = profit net Parte din profitul net ... (vezi toată discuția)
Vanzare / lichidare firma din strainatate RazvanGirmacea RazvanGirmacea Detin o firma de software in strainatate. Daca vand produsul firmei si incasez banii in firma din strainatate, apoi lichidez firma si primesc banii, ce ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din dividende George Stancu George Stancu Buna ziua. Incepind de acum trei ani SC-ul la care am 100 de actiuni,o firma importanta de asigurari, a inceput sa aibe profit si pe cale de consecinta ... (vezi toată discuția)