locuiesc intr-un bloc nou si cativa din locatari am dori sa montam camere de luat vederi, in asa fel incat sa nu mai fie dicutii pentru diferite actiuni la care cei care le realizeaza nu au curajul raspunderii. din totalul vecinilor, o parte nu doreste sa fie instalate, cu motivatie mai mult sau mai putin serioasa. Intrebare- nu am putea accepta majoritatea, pentru luarea deciziei?
multumesc.
multumesc pentru raspuns, dar o asociatie poate solicita nu amenda, dar o plata pentru stricaciuni efectuate de catre terti (locatari si nu numai) in spatiile comune?
- poate deasemenea sa solicite plata pentru parcare neregulamentara pe aleile din curte - unde fiecare locatar este propietar prin cota indiviza?
asociatia de locatari stabileste prin adunarea generala penalizari pentru diferite abateri ale locatarilor- galagie dupa o anumita ora, parcare in locuri nepermise, lasat gunoiul pe alei, etc.
se pot aplica aceste penalizari, imi puteti da un temei legal?
cu stima,
este o asociatie nou, are statu, regulament de organizare si functionare, DAR, as vrea sa stiu daca putem aplica amenzi(penalizari) pentru :
- mizeria pe care o fac catei in curte ;
- daca locatarii lasa gunoiul in spatiile commune;
- masinile parcate pe alei (blocul avand parcari care pot fi cumparate?
- stricaciuni (in afara recuperarii cheltuieli cu repararea acestora)
multumesc
o zi buna,