avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Ingram

Activitate Ingram

Răspuns la discuția Concediere nelegala
Am omis sa adaog: da am fost chemata pentru cercetarea disciplinara dar nu m-am prezentat. Dar eu urmam sa intru in concediu pentru crestere copil. Am depus cererea de suspendare la secretariat cu data de 17 in loc de 06. Perioada de 11 zile intre 06 si 17 poate fi considerata lipsa nemotivata de la serviciu? Pentru ca sa intru in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani am nevoie de cererea de suspendare aprobata si decizia de suspendare. Firma nu vrea sa inteleaga sustinand ca am depus cererea prea tarziu, perioada de 11 zile considerand-o lipsa nemotivata. Va rog sa-mi spuneti daca contest decizia de desfacere a CIM in instanta am vreo sansa de castig? Va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa supun atentiei dvs. urmatoarea situatie:
Am beneficiat de concediu pre si postnatal 126 zile pana in data de 05.01. 2014. In data de 17.01.2014 am facut cerere de suspendare a activitatii pentru a beneficia de indemnizatie pentru crestere a copilului. In data de 25.01.2014 mi-a venit raspunsul de la firma ca am avut pana pe data de 05.01.2014 contractul suspendat prin prezentarea certificatelor de concediu medical, iar de la data de 06.01.2014 pana la data de 17.01.2014 am avut absente nemotivate potrivit Regulamentului intern care atrag dsfacerea contractului individual de munca. In data de 27.01.2014 mi-a venit prin posta decizia de desfacere a contractului individual de munca pentru absente nemotivate. Eu cred ca este un abuz din partea firmei. Daca ii dau in judecata o sa am castig de cauza, dat fiind faptul ca din aceasta cauza nu pot introduce dosar pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere a copilului.? Intr-adevar si eu am gresit ca am depus cererea cu intarziere dar, totusi cred ca este un execes de zel al firmei. Va rog sa ma sfatuiti pe cat se poate ce sa fac in continuare.