avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate oana803

Activitate oana803

Discuție Legea 110
Mai este valabila legea 110/2013? Legea aceea pentru despagubire pe teren/casa luate abuziv de catre comunisti? Multumesc
Răspuns la discuția Trafic droguri
Va multumesc!
Discuție Trafic droguri
Buna ziua. Am o nelamurire. Un prieten a fost primit 3 ani cu suspendare pentru trafic de droguri,prin acordul de recunoastere. Vineri a fost procesul si inca asteptam rezultatul,cu toata ca am inteles ca situatia nu ii se poate schimba in mai rau. Astazi a primit o recomandata de la DIICOT despre o fapta comisa anul trecut,despre care nu s-a pomenit nimic in proces,aceasta fapta fiind diferita de aceea pentru care este el judecat acum. Intrebarea mea este: se poate deschide alt dosar pentru acea fapta daca constituie aceeasi infractiune sau poate afecta intr-un fel sau altul situatia lui de acum? In Ordonanta aceasta scrie la un moment dat

" Avand in vedere materialul de urmarire penala , imprjurarile in care fapta a fost savarsita, urmarile produse precum si persoana si conduita faptuitorului , in cauza sunt aplicabile disp. art 18 alin 1 din cod penal 1968, intrucat fapta prin continutul ei concret nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni urmand a se dispune clasarea. Fata de cele expuse, in temeiul art 19 legea 255/2013 , art 549 alin.1/C.P.P

Multumesc
Buna ziua! Pentru o cantitate de 13 grame de cannabis se poate da pedeapsa cu executare? Mentionez ca pesoana respectiva a fost pusa pe liber la recurs,insa asteptam in continuare hotararea dupa ce a facut un acord de recunoastere. Se poate da pedeapsa cu suspendare, zile amenda sau mai repede cea cu executare? Multumesc si o zi buna!
Răspuns la discuția Trafic ilicit de droguri de risc
cantitatea este de 13 grame

Buna seara. Un prieten a fost acuzat de trafic licit de droguri de risc (marijuana) nu are cazier, nu are antecedente penale si a cazut la comun acord cu procurorul pentru recunoasterea faptei. Recunoasterea s-a facut. Judecatorul de la Curtea De Apel l-a pus in libertate fara restrictii, in sentinta scriind:fondurile MJ. Definitiva. Pronunţata în şedinţa publica, azi, 31 ianuarie 2014. Document: Încheiere - masuri preventive faza de UP) 34/2014 31.01.2014. El si-a recunoscut fapta si din cate am inteles in noul cod penal se incadreaza intre 2-7 ani,iar prin recunoastere se scade o treime,care mai exact cat ar fi? Se mai poate da cu executare din acest moment? Sau exista posibilitatea de suspendare/amenda penala? Multumesc!
Buna seara. Am un prieten care a fost acuzat de trafic de droguri(marijuana),a fost filat timp de aproximativ 2 saptamani. S-a facut perchezitie la domiciliu si nu s-a gasit nimic in schimb printr-un prieten ii s-a facut "16". Cantitatea totala data acestuia fiind de 0,90 gr. Respectiv 0.28 de 3 ori. Ulterior s-au adus probe in dosar cum ca el ar mai fi vandut 10 gr altei persoane. Nu are antecedente penale,cazier curat.. Care poate fi sentinta? Mentionez ca a fost retinut 24 de ore,apoi prelungire de 29 de zile dar a 6-a zi Curtea de Apel a luat decizia de al pune in libertate fara restrictii. Ce se poate intampla mai departe? Care poate fi pedeapsa maxima,minima avand in vedere Noul Cod Penal? Multumesc si astept un raspuns. O seara buna!!