Buna ziua. Am o nelamurire. Un prieten a fost primit 3 ani cu suspendare pentru trafic de droguri,prin acordul de recunoastere. Vineri a fost procesul si inca asteptam rezultatul,cu toata ca am inteles ca situatia nu ii se poate schimba in mai rau. Astazi a primit o recomandata de la DIICOT despre o fapta comisa anul trecut,despre care nu s-a pomenit nimic in proces,aceasta fapta fiind diferita de aceea pentru care este el judecat acum. Intrebarea mea este: se poate deschide alt dosar pentru acea fapta daca constituie aceeasi infractiune sau poate afecta intr-un fel sau altul situatia lui de acum? In Ordonanta aceasta scrie la un moment dat
" Avand in vedere materialul de urmarire penala , imprjurarile in care fapta a fost savarsita, urmarile produse precum si persoana si conduita faptuitorului , in cauza sunt aplicabile disp. art 18 alin 1 din cod penal 1968, intrucat fapta prin continutul ei concret nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni urmand a se dispune clasarea. Fata de cele expuse, in temeiul art 19 legea 255/2013 , art 549 alin.1/C.P.P