avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce sunt chemat in instanta iar?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce sunt chemat in instanta iar?

Buna ziua,
De curand am primit o citatie de la TB sectia i penala camera preliminara -fond cum ca sunt chemat in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul confiscare speciala art. 315 lit c NCPP ( petent diicot ). In mentiuni este specificat ca apararea este obligatorie( citez"in cazurile prevazute de art 90 si art 93 alin 4 din legea 135/2010 privind codul de procedura penala apararea este obligatorie") la fel si prezenta .
Anul trecut am avut prima instanta unde s.a incetat urmarirea penala si am primit amenda pe care am achitat-o iar copia am atasat-o la dosar atat la tribunal cat si la diicot(original) , urmand ca la ceva timp sa primesc plic cu incetarea urmarii penale .
Puteti sa ma ajutati cu cateva informatii despre aceasta problema si cat de grava este ?
Multumesc ,
Trebuie studiat dosarul. Poate e alta fapta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-au ridicat niste bunuri in vederea confiscarii in cursul procesului si trebuie sa dispuna judecatorul de camera preliminara asupra confiscarii. Cititi art. 549^1 c.p.p.
In citatia primita era specificat faptul ca am nevoie de avocat sau pot primi unul din oficiu . Este neaparat nevoie ?
Am citit dosarul si in data de (..) s-a dispus sesizarea judecatorului de camera preliminara in vederea confiscarii speciale a x obiect . Deci nu cred ca o sa mai primesc ceva inapoi iar urmarirea penala s.a incetat de anul trecut .

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vi s-au ridicat niste bunuri in vederea confiscarii in cursul procesului si trebuie sa dispuna judecatorul de camera preliminara asupra confiscarii. Cititi art. 549^1 c.p.p.

Daca ati fost legal citat, se judeca si in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie pentru dosarul cu obiectivul: confiscare speciala (art ... Sab101 Sab101 Citatie pentru dosarul cu obiectivul: CONFISCARE SPECIALA (art 315 lit. C NCPP) Buna ziua! Am primit o citatie si am 2 nelamuriri: 1. In ce consta aceasta ... (vezi toată discuția)
Confiscare speciala art. 315 lit. c ncpp Victor2017 Victor2017 Buna seara, Anul trecut am fost prins cu un grinder in care se afla si o cantitate foarte mica de canabis. Mentionez ca acesta mi-a fost confiscat de catre ... (vezi toată discuția)
Citatie- confiscare speciala marceliures marceliures Acum ,am primit o citatie in calitate de invinuit Material : Penal Stadiul procesului al dosarului : Fond Obiectul dosarului: confiscare speciala ( art. 315 ... (vezi toată discuția)