Citatie pentru dosarul cu obiectivul: CONFISCARE SPECIALA (art 315 lit. C NCPP)
Buna ziua! Am primit o citatie si am 2 nelamuriri:
1. In ce consta aceasta confiscare speciala?
2. Este obligatoriu sa ma prezint la tribunal la data respectiva sau este mai mult o formalitate si poate fi rezolvata situatia si in lipsa mea?
Ca si context: dosarul are legatura cu un plic de amfetamine ce mi-a fost gasit asupra mea, s-a renuntat la urmarirea penala acum cateva luni si acum am primit aceasta citatie.
Bună ziua,
Potrivit dispozițiilor art. 549 ind.1 alin. (1) din Codul de Procedură Penală "în cazul în care procurorul a dispus clasarea sau renunţarea la urmărirea penală, confirmată de judecătorul de cameră preliminară, şi sesizarea judecătorului de cameră preliminară în vederea luării măsurii de siguranţă a confiscării speciale sau a desfiinţării unui înscris, ordonanţa de clasare sau, după caz, ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărire penală confirmată de judecătorul de cameră preliminară, însoţită de dosarul cauzei, se înaintează instanţei căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă, după expirarea termenului prevăzut la art. 339 alin. (4) ori, după caz, la art. 340 sau după pronunţarea hotărârii prin care plângerea a fost respinsă ori prin care a fost confirmată ordonanţa de renunţare la urmărire penală".
Teoretic, are legătură cu dosarul cu privire la care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală (asta dacă nu mai există și alt/alte dosar/ dosare).
Prezența dumneavoastră nu este obligatorie la soluționarea cauzei.