avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate cvalentin

Activitate cvalentin

In legatura cu comentariul dumneavoastra acid, profesorul de psihologie respectiv este renumit (in timp si spatiu) pentru modul in care "corecteaza" .
Dumneavoastra credeti ca este posibil ca cineva sa corecteze peste 200 de teze in doua zile (cu tot cu afisarea lor pe E-sims?). Credeti ca este posibil ca unii din studentii care au tratat un singur subiect sa treaca si cei care au tratat toate subiectele sa ia nota mult mai mica? Si eu as face astfel de comentarii uneori, dar antecedentele acestui "mare profesor" sunt cunoscute de generatii de studenti. Ba mai mult atunci cand studentii evalueaza cursurile, pentru acest profesor nu se cere nicio evaluare , dovada ca decanul tine in brate acest personaj..
Am vazut descrierea Iadului cu acest traseu. Sesizarea Ministerului Educatiei nu este posibila? Adica acesti indivizi sunt stapani absoluti pe vietile si destinele studentilor ?
Ma intereseaza care sunt posibilitatile unui student de a lupta pentru drepturile sale impotriva unui profesor care noteaza la examene discretionar.
Va descriu cazul urmator:
Un profesor universitar , pica aproape jumatate din studentii unui an , dupa ce in prealabil a amenintat ca " Sa vedeti voi cati or sa pice la examen !".
Mentionez ca dupa examen nu a existat un barem de notare care sa poata fi consultat de studenti iar colegii sai , care au contestat nota au aflat ca, "comisia" de recorectare a corectat cu profesorul respectiv de fata si ca nu a modificat nici una din tezele contestate. Mai mentionez ca la examen, profesorul a afisat notele din peste 200 de teze dupa doua zile ceea ce ma face sa cred ca nu a corectat efectiv toate notele. Nici dupa restanta , studentii nu stiu cum a notat profesorul si care au fost criteriile de punctare si unii au aflat ca au luat examenul chiar daca au rezolvat un singur subiect iar altii au picat chiar daca au rezolvat toate cele trei subiecte. Studentul poate cere o copie dupa teza , pentru a cere expertiza in justitie , sau pentru a trimite teza la minister pentru recorectare ?(eventual alta structura din educatie) . Cum se poate lupta contra unor astfel de abuzuri?
Pot da in sudecata un profesor universitar si/sau universitatea respectiv facultatea , daca nu respecta statutul studentului?
Pe scurt, nu a corectat tezele (sau cel putin asa am auzit eu ca procedeaza) dar a picat multi studenti (cei care au avut tezele in teancul de picabili) , pentru ca nici nu era posibil sa corecteze 200 de teze in doua zile , a lipsit de la cursuri mai multe ore si nu a asigurat un barem de notare dupa examen.