avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cai de atac contra abuz profesor universitar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cai de atac contra abuz profesor universitar

Ma intereseaza care sunt posibilitatile unui student de a lupta pentru drepturile sale impotriva unui profesor care noteaza la examene discretionar.
Va descriu cazul urmator:
Un profesor universitar , pica aproape jumatate din studentii unui an , dupa ce in prealabil a amenintat ca " Sa vedeti voi cati or sa pice la examen !".
Mentionez ca dupa examen nu a existat un barem de notare care sa poata fi consultat de studenti iar colegii sai , care au contestat nota au aflat ca, "comisia" de recorectare a corectat cu profesorul respectiv de fata si ca nu a modificat nici una din tezele contestate. Mai mentionez ca la examen, profesorul a afisat notele din peste 200 de teze dupa doua zile ceea ce ma face sa cred ca nu a corectat efectiv toate notele. Nici dupa restanta , studentii nu stiu cum a notat profesorul si care au fost criteriile de punctare si unii au aflat ca au luat examenul chiar daca au rezolvat un singur subiect iar altii au picat chiar daca au rezolvat toate cele trei subiecte. Studentul poate cere o copie dupa teza , pentru a cere expertiza in justitie , sau pentru a trimite teza la minister pentru recorectare ?(eventual alta structura din educatie) . Cum se poate lupta contra unor astfel de abuzuri?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 09:36, 4 Martie 2014
Hâm! Greu! Kramer vs. Kramer ! Ar fi ca si cum, în instantă, te-ai lua la trântă cu "dumnezeul tău" , adică cu judecătorul.
Aţi putea încerca :
1) să formulati fiecare în parte câte o Plângere scrisă în dublu exemplar adresată Rectorului sau Presedintelui (acolo unde există Presedinte, o adresati acestuia) şi înregistrată la Registratura Universităţii (opriţi un exemplar pentru dvs.-fiecare student : veti avea nevoie de dovadă mai tărziu), de ce aici : simplu."Corb la corb nu-şi scoate ochii" : dacă o veţi adresa decanului.Va trebui să încercaţi a sensibiliza si a-l pune pe gânduri pe cel mare.Acestuia, pe de o parte : îi descrieti pe scurt şi concret fiecare student situatia si totodată vă exprimati profunda dvs. nemultumire de felul cum au fost "recorectate lucrările" si punctajul absolut acelasi la toate lucrările etc etc Pe de altă parte : solicitaţi în cerere eliberarea unei copii xerox de pe lucrarea respectivă-fiecare student în parte în Cererea lui.
2) Stăpânul, observând numărul mare de Plângeri ce-i sunt adresate, va fi obligat de situaţie şi de lege a chibzui si a lua o hotărâre de solutionare a nemultumirii scrise a "zecilor" (zic eu potrivit postării dvs.) de studenţi nemulţumiţi.
3) acum e momentul hotărâtor al bătăliei : dacă veţi fi inteligenţi, diplomati, hotărâti şi uniti şi pregătiti, veti învinge, de nu, vă veţi da singuri foc la "valiză".Stăpânul, vă va chema pe toti ori, va întrebuinta metoda divizări, separării şi "lichidării" dvs. si veti fi nevoiti a veni la re-examinare odată, de două ori, de câte ori va dori profesorul în cauză (distrându-se).
4) Universitatea, are obligatia legală de a vă solutiona plângerile în termen legal de 30 de zile de la primire si a vă da un răspuns : dvs. solicitati a vi se răspunde în scris.
Eu vă doresc succes deplin si o zi senină!
Am vazut descrierea Iadului cu acest traseu. Sesizarea Ministerului Educatiei nu este posibila? Adica acesti indivizi sunt stapani absoluti pe vietile si destinele studentilor ?
da, e posibil.Nicio lege nu interzice acest lucru dar nu vă pot garanta eu vreun succes.Puteti întocmi o Plângere desteaptă, cuminte și la obiect și va treceti numele în clar si o semnati fiecare.O depuneti postal, recomandata cu Confirmare de primire (faceti câte o copie xerox pt. dvs.) pe numele unuia dintre dvs.
solicitaţi în cerere eliberarea unei copii xerox de pe lucrarea respectivă-fiecare student în parte în Cererea lui.


Este interzisa copierea lucrarilor de examinare! Acestea se pastreaza un anumit interval de timp in arhiva facultatii, apoi se distrug.
Parerea mea e sa puneti mana pe carte, nu sa faceti plangeri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
elena138, utilizator
In legatura cu comentariul dumneavoastra acid, profesorul de psihologie respectiv este renumit (in timp si spatiu) pentru modul in care "corecteaza" .
Dumneavoastra credeti ca este posibil ca cineva sa corecteze peste 200 de teze in doua zile (cu tot cu afisarea lor pe E-sims?). Credeti ca este posibil ca unii din studentii care au tratat un singur subiect sa treaca si cei care au tratat toate subiectele sa ia nota mult mai mica? Si eu as face astfel de comentarii uneori, dar antecedentele acestui "mare profesor" sunt cunoscute de generatii de studenti. Ba mai mult atunci cand studentii evalueaza cursurile, pentru acest profesor nu se cere nicio evaluare , dovada ca decanul tine in brate acest personaj..

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata un profesor universitar ? cvalentin cvalentin Pot da in sudecata un profesor universitar si/sau universitatea respectiv facultatea , daca nu respecta statutul studentului? Pe scurt, nu a corectat ... (vezi toată discuția)
Un banal examen - contabilitate financiara gatyta gatyta Astazi am avut un examen la contabilitate financiara.In semestrul doi am facut conturile din clasa 4,clasa 5,clasa 6 si 7.Azi l-a examen ne-a dat conturile din ... (vezi toată discuția)
De ce "asa trebuie" ? ContSters160631 ContSters160631 Buna -ziua! Apelez cu incredere la acest forum,sper ca si de aceasta data cineva sa fie in masura sa ma lamureasca. In 2006,sperand la mai bine,m-am ... (vezi toată discuția)