avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate saya-impala

Activitate saya-impala

mirebire a scris:

vi s-a raspuns, daca vreti sa intelegeti bine, daca nu si mai bine. Nu e copilul meu => nu e responsabilitatea mea.

Am inteles care este situatia legala si cam ce trebuie sa fac pentru a demonstra in instanta ce am de demonstrat, insa nu suport criticile care imi sunt aduse pe nedrept...
mirebire a scris:

saya-impala a scris:

Este de ajuns ca legislatia este atat de proasta incat ar acorda drepturi asupra unui copil si unui aurolac ce traieste in canal.

lului. Nu e o lege perfecta, poate fi imbunatatita mult de tot, dar e mai buna decat anterioara.
Asa ca nu mai priviti orice tata care vrea sa-si recunoasca progeniturile ca pe un posibil sicanator.

Problema e ca eu nu ma refer la orice tata, ci la unul anume, la cel al copilului meu!
Acel tata care ma ameninta constant ca ma omara si apoi se sinucide pentru ca el nu poate trai fara mine, ce sa spun, asta chiar e in interesul copilului, isi arata foarte mult dragostea fata de copil gandindu-se sa il lase orfan de ambii parinti.(Aceasta fiind doar un exemplu al amenintarilor pe care le primesc constant). Sau ar trebui sa raman langa un barbat ce nu poate asigura siguranta zilei de maine si pe care sa il intretin, doar ca sa aiba copilul tata? Dupa cum am spus, nu va mai dati cu parerea daca sunteti in necunostinta de cauza. Daca puteti sa raspundeti la subiectul topicului bine, dac nu, pastrati-va parerile personale.

Si de unde pana unde ati ajuns la concluzia ca tatal nu vrea sa ma mai vada? Nu va mai dati cu parerea daca nu cunoasteti situatia. Este de ajuns ca legislatia este atat de proasta incat ar acorda drepturi asupra unui copil si unui aurolac ce traieste in canal, nu mai are nevoie de sustinatori infocati ca dumneavoastra. Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nimic din comentariul dvs nu este plauzibil pt situatia mea. Si ca sa va dau un singur exemplu, daca doream un bancomat (nu ca as fi primit vreun leu de la tata de cand a fost conceput copilul si pana in prezent), atunci l-as fi trecut ca tata in certificat si ii ceream pensie alimentara. Dar eu nu am nevoie de nimic de la el, ci doar sa nu ma mai hartuiasca, pentru ca asta face. Si imi pare rau sa va dezamagesc, dar vad ca aveti proasta impresie ca el doreste sa isi exercite drepturi parintesti, cand am scris foarte clar ca incearca sa se foloseasca de copil, nu sunt obligata sa detaliez, dar daca as face-o v-as demonstra ca asa este. Dupa cum am spus, am nevoie de ajutor, nu de critici, multumesc frumos!

[ nu mai citati mesajele carora le raspundeti]
Ii multumesc frumos utilizatorului Morgan le Fay deoarece este singurul care a inteles situatia si s-a concentrat pe a-mi da un sfat util in loc de a ma critica cum au facut ceielalti. Unii au considerat ca ma folosesc de copil si ca incerc sa tin copilul departe de tata dintr-un moft si ca sa ma razbun pe acesta si nu pentru ca asa este mai bine pentru copil. Eu am cerut un sfat relatand pe scurt situatia,suficient pentru a fi inteleasa si am asteptat un raspuns mai mult sau mai putin profesional si nu pareri personale despre viata mea privata pe care am ales sa nu o expun in totalitate pe un site public... Alte comentarii referitoare la conceperea copilului, nu mi-am dorit sa raman insarcinata dar s-a intamplat cum se poate intampla oricui si am ales sa nu intrerup sarcina ucigandu-mi copilul pentru ca tatal sau e cum e... Rog in continuare daca cineva ma poate ajuta cu un sfat util sau cu exemple de dovezi pe care sa incerp sa le strang impotriva tatalui, pentru ca nu stiu ce se accepta in instanta si ce nu si pe ce se pune accentul; iar pe cei ce doresc sa isi dea cu parerea referitor la intentiile mele sau sa-mi reproseze faptul ca i-am dat viata acestui copil, ii rog politicos sa se abtina!
Am inceput sa inregistrez convorbirile telefonice in care tatal recunoaste mare parte din lucrurile pe care le-a facut. In caz ca se ajunge in instanta, vor fi acceptate?
[Teoretic, daca poate demonstra ca e in interesul copilului sa nu mai exercitati si dvs autoritatea parinteasa atunci da, poate ajunge la extrema sa exercite el singur autoritatea parinteasca. Dar nu cred a puteti demonstra nici unul dintre dvs asta asa incat autoritatea parinteasca se va exercita in comun.]
Intrebarea mea este cum pot demonstra ca este in interesul copilului ca el sa fie decazut din drepturi? Ma refer la ce anume este necesar pentru acest lucru, care sunt cele mai importante aspecte. Pentru ca repet, este o influenta proasta, nu are conditii acasa (locuiesc foarte multe persoane in aceeasi casa, plus ca tatal sau are ceva probleme mintale si se manifesta facand crize, iar atunci toata lumea ii face pe plac, daca are chef sa asculte muzica la maxim la 4 dimineata, asta face, toata lumea ii indeplineste toate poftele), peretele din camera sa este imbibat de apa,nu are incalzire centrala si nici gaz , a fost o perioada in care nu a avut nici curent, plus ca plutesc norii de fum de tigara in casa, are datorii la banca (neachitate de ani de zile, nu un credit cum poate avea orice om) si abea daca stie sa scrie si sa citeasca plus multe altele care demonstreaza ca nu este o persoana de incredere si nu pot sa imi inchipui ca exista o instanta ce ar putea decide ca aceasta persoana este suficient de responsabila incat sa aiba grija de un copil si ca acelea sunt conditii in care poate trai un copil... Nu vreau sa calce copilul meu in acea casa nici in vizita, de aceea vreau sa stiu toate metodele in care il pot proteja
Dimpotriva, situatia e tocmai invers, el se foloseste de copil pentru a se razbuna pe mine pentru ca am refuzat sa il intretin (pe tata, nu pe copil), de aceea incerc sa protejez copilul tinandu-l departe de el.
Nu mi-am dorit sa raman insarcinata, a fost un accident, dar daca tot a venit pe lume vreau sa fac tot ce e mai bine pentru acest copil si sa nu permit nimanui sa se foloseasca de el...
In cazul in care o anumita persoana a parasit tara pe durata regimului comunist semanand acea renuntare la drepturi ce se semna atunci, dar si la cetatenia romana, acea persoana mai are dreptul de a mosteni ceva in urma decesului mamei sale? Precizez ca acea persoana mai are un frate ce a ramas in Romania. Care frate este avantajat de legislatie? Care dintre ei are dreptul de a mosteni locuinta lasata in urma de mama, sau au drepturi egale?
Buna, deoarece tatal copilului a demonstrat in nenumarate randuri ca nu ii pasa de noi intrucat a manifestat nepasare pe toata durata sarcinii, a nasterii a timpului petrecut in spital si a celor 2 luni de cand s-a nascut copilasul, am decis sa nu il trec in certificatul de nastere ca tata pentru a nu avea drepturi asupra copilului. Mentionez ca nu m-a sustinut nici macar moral, sprijinul financiar fiind exclus in procent de suta la suta. Intrucat este o influenta foarte proasta nu doresc sa faca parte din viata copilului, iar el doar pentru a-mi face in ciuda vrea sa faca actiune in instanta pentru paternitate, cu test...pe care vrea sa il platesc tot eu. Intrebarea mea este, poate recunoaste copilul si sa apara ca tata in certificat ca tata sau mai rau sa il treaca pe numele lui daca eu nu sunt de acord? Si ce pot face sa impiedic sa se intample asta? Se poate ajunge pana la extrema in care sa primeasca el custodia? Mentionez ca la el acasa conditiile sunt jalnice si are datorie la banca pe care nu intentioneaza sa o achite si chiar cazier pentru diverse delicte daca nu ma insel. Va rog ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac?:((