avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire al persoanelor ce nu mai au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire al persoanelor ce nu mai au cetatenie romana

In cazul in care o anumita persoana a parasit tara pe durata regimului comunist semanand acea renuntare la drepturi ce se semna atunci, dar si la cetatenia romana, acea persoana mai are dreptul de a mosteni ceva in urma decesului mamei sale? Precizez ca acea persoana mai are un frate ce a ramas in Romania. Care frate este avantajat de legislatie? Care dintre ei are dreptul de a mosteni locuinta lasata in urma de mama, sau au drepturi egale?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:05, 18 Februarie 2014
Cetăţenia nu are nicio legătură cu dreptul de moştenire.

Fratele fără cetăţenie română are aceleaşi drepturi ca fratele rămas în ţară, cu condiţia să fi acceptat moştenirea în termenul prevăzut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate catana aurora cristina catana aurora cristina Va multumesc daca imi poate spune cineva atunci cind o persoana devine cetatean austriac si renunta la cetatenia romana daca pierde dreptul de proprietate o ... (vezi toată discuția)
Minor scos din tara de unul dintre parinti yulian123 yulian123 Buna ziua ,ma scuzati de deranz dar am si eu o intrebare.problema mea este ca sotia mea a plecat din tara cu fiul nostru de 5 ani fara sa stiu.copilul avea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui ... Deea1980 Deea1980 Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui nostru ( doua surori si un frate),eu cu sora mea am renunțat si i-am lăsat fratelui ... (vezi toată discuția)