avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui ...

Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui nostru ( doua surori si un frate),eu cu sora mea am renunțat si i-am lăsat fratelui nostru.În 2017 a murit mama si nu am facut încă succesiunea .Ce drepturi am eu cu sora mea si el ce drepturi are? El zice că are acum 80% din casă.
Cel mai recent răspuns: Deea1980 , utilizator 20:27, 15 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiar ati renuntat, o mosteniti doar pe mama, ce avea mama, se imparte egal intre copii.
Fratele va avea cam 58%
Banuiesc ca bunurile au fost comune si nu ziceti ca mama ar fi renunțat la moștenirea sotului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa decesul tatalui mama a ramas cu 5/8 din intreg imobilul si fratele cu 3/8 (prin renuntarea dumneavoastra)
dupa decesul mamei cota de 5/8 se imparte in 3 parti egale daca nu exista un testamet al mamei.
In aceste conditii
- el va avea 3/8 + 5/24 = 14/24 ( circa 57%) DIN INTREG IMOBIL!
- dumneavoastra si sora CATE 5/24 (21,5% fiecare) DIN INTREG IMOBIL!
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Mulțumesc frumos.
Dar dacă fratele se opune succesiunii,el nu vrea să o facă!Ce putem face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)
Moștenire. pot renunța la ce mi se cuvine în favoarea mamei? myhaela39 myhaela39 Buna seara.părinții mei mi-au făcut un act cu intretinere,pentru un teren,mai puțin pe casa care este pe acest pământ.tatăl meu nu mai este,iar eu si ... (vezi toată discuția)