avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Activitate amyadelina

Activitate amyadelina

Va multumesc pentru raspuns, am o intelegere scrisa intre mine si firma prin care se angajeaza sa imi repare toate stricaciunile din ap. cauzate de lucrare ( semnata de ambele parti ) dar ma intreb daca nu isi vor respecta angajamentul scris ce se intimpla? Iintreb daca e posibil sa imi retrag semnatura de acord la avocat si consecintele ar fi ca nu pot continua lucrarea fara acordul meu ? Daca vor dori sa reia lucrarea vor avea nevoie de noi aprobari care prelungesc asteptarea? Multumesc!
Asociatia de proprietari a vindut terasa blocului unei firme care construieste apartamente la mansarda pe care le va vinde iar noi asociatia vom beneficia gratuit de anveloparea blocului, zugravit casa scarii, montat geamuri termopan pe casa scarii si usa termopam la intrare. Am semnat toti pe niste tabele si firma s-a apucat de lucru., era toamna lui 2011, mentionez ca eu locuiesc la et.4, cind au decopertat terasa au venit ploi mari si m-am trezit cu apa curgind pe pereti, apoi peretii plini de apa au inceput sa mucegaiasca, au strapuns planseul si mi-au facut gauri in tavan in 4 locuri pe care ulterior le-au umplut cu spuma si am ramas si fara curent electric in 2 camere, la final au reusit sa faca acoperisul si apoi au abandonat lucrarea pentru ca actele nu erau in regula. Nu le-a pasat de dezastrul din casa mea si asa am fost nevoita sa ii reclam la Autoritatea pentru constructiiiar mai apoi s-au obligat in scris sa-mi repare stricaciunile din ap. datorate lucrarilor de constructii In august 2013 ne-au solicitat din nou semnaturi de data asta individuale si la notar pentru vinzare terasa desi lucrarea era deja inceputa si eu deja aveam dezastru in casa. M -am hotarit sa semnez si eu in speranta ca intr-o zi imi vor repara stricaciunile si ca sa nu am probleme cu vecinii. Au inceput sa lucreze din nou in ianuarie 2014 dar pot spune ca la mine in casa e un dezastru, pereti imi sint plini de dire de apa, mucegaiesc, am gauri in tavan cu diamentru de 10 centimetri, si mai grav e ca am f. multe crapaturi la imbinarile dintre planseu si pereti(cu picamerul lucrau ). Eu nu sint specialist in constructii dar cred ca e afectata structura de rezistenta si cind vor turna sapa de beton sus acest bloc nu va rezista. DORESC sa-mi retrag semnatura de la notar, intreb daca pot face asta , ce consecinte pot urma si as dori sa-i dau in judecata si sa cer daune morale pentru ca timp de 2 ani am stat in locunta mea proprietate personala distrusa, ce ma sfatuti sa fac si ce lege si art.lege pot invoca ? Ajutati-ma va rog! Multumesc anticcipat pentru raspuns!
Intrucit starea mea de sanatate s-a agravat si cu diagnosticul meu pot primi pensie de invaliditate, in prezent sint salariat si ma apropii de 90 zile concediu medical am unele nelamuriri. Conform Legea Nr.37 din 08.03.2013 Articolul 73 Persoanele care şi-au pierdut capacitatea de muncă din cauza unor boli obişnuite sau a unor accidente care nu au legătură cu munca beneficiază de pensie de invaliditate, dacă au realizat, în condiţiile legii, stagiu de cotizare. Eu ma incadrez la 49-53 ani dar stagiul meu de cotizare realizat e 20 de ani insumind si anii de facultate, in lege e prevazut 23 ani de cotizare. Voi putea primi pensie de invaliditate si cum se calculeaza?Perioada de 1 an ajutor de somaj se calculeaza ca vechime?Va rog un raspuns! Multumesc anticcipat!