Buna ziua.
Am nevoie de un sfat urgent va rog!
Am o datorie in Germania de 25.000euro unei persoane fizice, in urma unui proces, aceasta angajand un executor din Romania sa-si recupereze banii. Eu am un apartamanet luat prin programul PRIMA CASA de la BCR si au trecut cei 5 ani de rate si interdictia instrainarii apartamentului.
Intrebarea este: poate executorul sa ma dea afara din casa pentru neplata datoriei? Am facut contestatie la executare si a fost respinsa, urmand sa fac apel. Valoarea apartamanetului actual este de 35000euro iar eu la banca mai am rate inca 25 de ani, o valoare de inca 20000euro.
Intrebarea numarul 2 este daca eu voi fi plecat o perioada, executorul poate intra in casa fara prezenta mea (sa sparga usa sa ia lucrurile din casa)?
Precizez ca nu mai am alte bunuri sau proprietati pe numele meu.
Multumesc!
DA ... este luata cu credit....tocmai luna asta am terminat actele...prin programul PRIMA CASA 2014 ... si tot luna asta mi a ajuns un plic acasa din Germania in care scrie ca respectivul m a dat in judecata civil sa si recupereze banii desi prin procesul penal nu m a obligat nimic , doar am platit o amenda penala( 120 zile de inchisoare = 1200euro)
Buna ziua. A m si eu o intrebare daca nu deranjez. trebuie sa dau despagubire unei persoane cu cetatenie germana 25000euro pe caz civil. Este posibil sa imi ia casa, luata prin programul PRIMA CASA 2014 pentru despagubiri daca nu le platesc? Prima data am fost judecat penal si am primit o amenda pe care am platito in Germania apoi persoana respectiva m a dat pe civil sa isi recupereze banii . Ar trebui sa ma ingrijorez? Multumesc