avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Activitate AlexFilipovici

Activitate AlexFilipovici

Tatăl meu a decedat acum 2 luni. Avea un credit, asigurat. Când am depus cererea, societatea de asigurare mi-a solicitat mie fișa medicală a tatălui meu în vederea evaluării. Medicul de familie mi-a spus însă că trebuie ca însăși societatea de asigurare să facă o solicitare scrisă în acest scop, deoarece informația este confidențială pentru rude. Însă pentru eliberarea fișei este necesară plata unei taxe de 150 RON la cabinet. Cine are obligația să plătească taxa în acest context?
Răspuns la discuția Retragere înscris de la dosar
Mulțumesc pentru răspunsul prompt.

Documentul în cauză nu este esențial (părerea mea), deoarece nu făcea parte din înscrisurile ce trebuiau depuse neapărat alături de cerere. Practic, nu a fost solicitat, ci doar am considerat că ar putea ajuta într-o fază ulterioară. Problema a fost legată de circumstanțe (am zis să depun mai multe înscrisuri pentru a crește numărul de probe).

Termenul de 10 zile se referă la zile lucrătoare? Care este data de la care se numără aceste zile, în condițiile în care adresa a fost depusă în cutia poștală? Poate sunt întrebări de începător, îmi cer scuze în avans dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt triviale :D

O să țin pumnii strânși. Merci încă o data.
Bună ziua,

Este posibilă retragerea unui înscris de la dosar de către reclamant, în condițiile în care acest înscris nu respectă art. 150 din NCPC? Mai exact, documentul în speță este într-o limbă străină, iar la dosar nu a fost depusă și traducerea legalizată. Datorită acestui fapt, am primit o adresă cum că sancțiunea pentru nedepunerea traducerii este anularea cererii. Termenul pentru depunere este foarte scurt (mai sunt câteva zile) și nu este posibilă obținerea unei traduceri legalizate în timp util.

Alternativ, este posibilă o solicitare pentru amânarea termenului de depunere a traducerii?

Vă mulțumesc.