avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plãtește taxa pentru eliberarea fișei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plãtește taxa pentru eliberarea fișei medicale - moștenitorul sau societatea de asigurare?

Tatăl meu a decedat acum 2 luni. Avea un credit, asigurat. Când am depus cererea, societatea de asigurare mi-a solicitat mie fișa medicală a tatălui meu în vederea evaluării. Medicul de familie mi-a spus însă că trebuie ca însăși societatea de asigurare să facă o solicitare scrisă în acest scop, deoarece informația este confidențială pentru rude. Însă pentru eliberarea fișei este necesară plata unei taxe de 150 RON la cabinet. Cine are obligația să plătească taxa în acest context?
Vedeti contractul.
Totusi, desi nu am cercetat problema, ma tem ca nu e o chestiune chiar logica cea aratata de medic. Cum ar putea fi informatiile medicale ale decedatului secrete pentru familie, insa nesecrete pentru strainul din societatea de asigurare?
E stupid, mai ales ca dv., in calitate de mostenbitor, aveti dreptul de acces la toate informatiile din dosarul de asigurare, prin urmare, dupa ce societatea cere fisa medicala, si la aceasta.

Cat despre cine plateste taxa, probabil beneficiarul, trebuie vazut contractul, insa cred ca e in sarcina beneficiarului sa intocmeasca dosarul pentru despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare fisa pacient catre asigurator? romaniajon romaniajon Buna ziua. Sunt medic de familie si ma confrunt cu urmatoarea problema: O societate de asigurari mi-a solicitat printr-o scrisoare sa ii transmit o copie a ... (vezi toată discuția)
Lnformatie obtinere fisa medicala pentru despagubire dupa deces tinely1 tinely1 Sotul meu a decedat pe 22 decembrie 2015. La acea data avea 2 imprumuturi de nevoi personale la banca Raiffasen cu asigurare 100% in caz de deces. am facut ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii eleea.d eleea.d Buna seara Doresc sa stiu daca medicina muncii are acces la fisa medicala pe care angajatul o are la medicul sau de familie. La controlul medical facut de ... (vezi toată discuția)