Am in proprietate o casa cumparata prin contract vanzare-cumparare in anul 1980. Vechiul proprietar o dobandise prin mostenire. Terenul nu a fost obiectul de vanzare-cumparare, el fiind dat in folosinta pe toata durata constructiei intrucat zona respectiva era intr-un plan de sistematizare si nu se dadea drept de proprietatea asupra terenului de sub casa. Aveti idee care sunt pasii pe care trebuiesc sa ii urmez pentru a lua in proprietate terenul aflat sub imobilul aflat acum in proprietate mea.
Am intampinat o problema cu furnizorul de servicii ENEL. O sa prezint "povestea scurta" pentru a nu ne pierde in prea multe informatii:
Am contract cu ENEL de 2 ani, timp de 2 ani a fost inregistrat un consum de electricitate gresit (reprezentantul enel a citit gresit contorul din 3 in 3 luni - pt. regularizare). In restul timpului eu am trimis indexul pe contul enel prorriu, Indexul tot gresit citit - am transmis indexul pe baza indexului anterior trimis de catre reprezentantul ENEL.
Ok, acum dupa 2 ani acesta si-a dat seama de greseala si s-a citit corect, rezultand pt mine o datorie aproximativ de 4500-5000 lei.
Tin sa precizez ca in acest timp de 2 ani, aproximativ 1 an spatiul a fost inchiriat, insa chiriasul a platit facturile conform indexului la momentul respectiv.
Problema este urmatoarea: datorita greselii celor de la enel (eu nu sunt obligat sa stiu sa citesc un contor, si daca eu gresesc citirea acestuia, cei de la enel prin regularizare sa vina sa ma corecteze) eu am in acest moment de plata aproximativ 5000 de lei, insa venitul meu, fiind pensionar, este de aproximativ 500 lei (din care mai am si o rata la banca) astfel incat nu am posibilitatea sa platesc aceasta datoriei (repet, datorie care s-a acumulat nu datorita mie - facturile sunt platite la zi). Doresc sa stiu, daca as propune o esalonare a aceste datorii, exista un plafon maxim legal care mi se poate impune sa platesc pe luna? (precum poprire in cazul unei datorii la banci care nu trebuie sa depaseasca 30% din valoarea ssalariului).