avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Hevesiiosif

Activitate Hevesiiosif

Buna ziua.
Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu handicap care intre timp decedase.
Masina este transformata handicapului respectiv autorizat de R.A.R.
Intrebarea mea este daca pot sa transcriu pe numele meu acest vehicul care dresc sa cumpar de la mostenitorul fostului proprietar si daca ramane in continuare scutit de plata taxei.
Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita imobil
Cu aceasta poprire trebuiesc mai mult de 20 de ani ca sa se stinga creanta,dar daca firma de recuperari care a cumparat creanta si a actionat executorul mai pune dobanzi cu diferite motive suma ar putea sa creasca mult dand executorului cale libera spre executarea imobilului.
Si ce se intampla daca pierd pensia asta fiind revizuibila?
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Executare silita imobil
In momentul vanzarii nu am stiut despre executare nu am primit nici o somatie nici un avertisment, nimic.
Cand am primit pensia mai mica am intrebat de la casa de pensii ce se intampla si cei de acolo m-au instiintat ca este poprire pe pensie din partea unui executor judecatoresc.
Nu am reusit sa-l contactez telefonic dar il voi cauta personal.
Creanta este de 6800lei spuneau cei de la casa de pensii,dar la inprumutul de nevoi personale la care am fost girant s-a scos 4000 lei in 2007 in rest nu stiu cum au fost platite ratele pentru ca persoana respectiva este in strainatate.
Va rog mult sa ma ajutati in aceasta problema,eu sunt persoana cu handicap grav,nu prea sunt bani pentru executor in afara banilor popriti ceea ce este 27 lei mai mult nu se poate fiind pensia mica.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Executare silita imobil
Nu a inceput urmarirea imobilului decat poprirea pensiei.
Răspuns la discuția Executare silita imobil
Multumesc mult pentru raspuns,dar in multe articole am citit ca dreptul de uzufruct viager a fost scos la licitatie,de aceea am intrebat de abilitate viagera pentru ca am citit ca nu poate fi atins de executor,fiind diferit de uzufructul viager daca sunt corecte aceste informatii,va rog sa ma lamuriti si in aceasta speta.
Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita imobil
Buna ziua.
Nu de asta este vorba.
In 2007 am fost girant la un credit de nevoi personale,si acum mi s-a poprit din pensie pentru ca ratele nu au fost platite de mai multi ani.
Intrebarea este ca executorul poate sa ia masuri contra mea,in afara de poprire,eu neavand nimic pe nume decat dreptul de abilitate viagera.
Multumesc.
Buna ziua.
Intrebarea mea este ca pot fi executat din imobil in care stau cu drept de abilitate viagera.
Imobilul estepe numele fiului meu vitreg cu contract de vanzare cumparare.
Multumesc.
Contractul de credit a expirat in 2013 Mai banuiesc pentru ca a fost pe o perioada de 5 ani.
dar din copia cererii de credit trimis de executor nu reiese acest fapt probabil l-au mascat sau nu l-au trimis intentionat contractul de credit nu este printre documente in care se precizeaza numarul de luni pentru care a fost acordata creditul.
Multumesc pentru raspuns dar dupa cele citite aici termenul de 3 ani pentru prescriptie a trecut prin 2013 sau nu se mai prescriu sumele mai vechi de 3 ani?
Fosta concubina este mama copiilor mei la care mai platesc cota de 1/3 din pensie si in afara de alocatia copiilor nu mai are nici un venit
Precizez ca am un imobil mostenire dupa parinti.
Ar fi posibil sa execzte imobilul daca venitul este prea mic?
Buna ziua.
Problema mea este in legatura cu executarea silita din pensie de invaliditate cu cota de 1/3 din pensie,mentionez ca pensia este revizuibila pe caz de boala.
In 2007 fosta concubina a luat un credit de 4000 de lei de la fostul Cofidis IFN,venitul ei ar fi fost suficient dar operatorul a spus sa fiu si eu trecut in contract in calitate de coplatitor cu doar 200 de lei tot pensie de invaliditate termenul creditului a fost 5 ani.
In 2010 cand ne-am despartit era platita aproape toata suma,ea spunandu-mi ca v-a plati in continuare ratele ramase.
Ieri am primit instiintare de la executorul judecatoresc despre masura popririi,pe baza art.783 C pr.civ catre SC Eos Ksi pe o suma de 6926lei.
Executorul judecatoresc scrie ca sunt indeplinite conditiile prevazutede art. 664C privind cererea de executare.
Mentionez ca plicul executorului a stat mai bine de 3 saptamani la posta cu adresa din contractul de credit eu refacandu-mi viata in alt judet,cei de la posta stiu noua mea adresa si m-au sunat ca am un plic de preluat,pana am preluat nestiind despre ce este vorba am pierdut si cele 15 zile pentru contestatie.
As avea urmatoarele intrebari: Executorul judecatoresc de ce nu a cautat fosta concubina ea fiind solicitantul creditului,nu m-a cautat nici pe mine trimitand plicul la vechea adresa si daca nu cumva creanta s-a prescris intre timp?
Va rog sa-mi dati un sfat care sunt pasii de urmat ,in luna aceasta nu a inceput poprirea inca dar executorul nici nu mentioneaza data inceperi popririi.
Mentionez ca pensia de invaliditate actuala este de 430 lei din care platesc cota de 1/3 parte pentru pensie alimentara pentru copii din ceea ce ramane este foarte greu sa traiesc neavand alte venituri si bunuri.
Sper ca este o solutie pentru acest caz.
Multumesc.