avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita din pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita din pensie de invaliditate

Buna ziua.
Problema mea este in legatura cu executarea silita din pensie de invaliditate cu cota de 1/3 din pensie,mentionez ca pensia este revizuibila pe caz de boala.
In 2007 fosta concubina a luat un credit de 4000 de lei de la fostul Cofidis IFN,venitul ei ar fi fost suficient dar operatorul a spus sa fiu si eu trecut in contract in calitate de coplatitor cu doar 200 de lei tot pensie de invaliditate termenul creditului a fost 5 ani.
In 2010 cand ne-am despartit era platita aproape toata suma,ea spunandu-mi ca v-a plati in continuare ratele ramase.
Ieri am primit instiintare de la executorul judecatoresc despre masura popririi,pe baza art.783 C pr.civ catre SC Eos Ksi pe o suma de 6926lei.
Executorul judecatoresc scrie ca sunt indeplinite conditiile prevazutede art. 664C privind cererea de executare.
Mentionez ca plicul executorului a stat mai bine de 3 saptamani la posta cu adresa din contractul de credit eu refacandu-mi viata in alt judet,cei de la posta stiu noua mea adresa si m-au sunat ca am un plic de preluat,pana am preluat nestiind despre ce este vorba am pierdut si cele 15 zile pentru contestatie.
As avea urmatoarele intrebari: Executorul judecatoresc de ce nu a cautat fosta concubina ea fiind solicitantul creditului,nu m-a cautat nici pe mine trimitand plicul la vechea adresa si daca nu cumva creanta s-a prescris intre timp?
Va rog sa-mi dati un sfat care sunt pasii de urmat ,in luna aceasta nu a inceput poprirea inca dar executorul nici nu mentioneaza data inceperi popririi.
Mentionez ca pensia de invaliditate actuala este de 430 lei din care platesc cota de 1/3 parte pentru pensie alimentara pentru copii din ceea ce ramane este foarte greu sa traiesc neavand alte venituri si bunuri.
Sper ca este o solutie pentru acest caz.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hevesiiosif , utilizator 13:51, 20 Mai 2015
Dacă venitul din pensie este sub jumătate din salariul minim net, la nivel național, nu au cum să vă execute silit prin poprire.

Dacă este peste această sumă, va fi executată silit doar partea ce depășește jumătate. Mie îmi pare a fi sub jumătate din salariu minim net la nivel național.

Pentru orice sumă vă este executatț silit, vă puteți înrepta împotriva fostei concubine, cu drept de regres, și să îi solicitați să vă restituie aceste sume.
Multumesc pentru raspuns dar dupa cele citite aici termenul de 3 ani pentru prescriptie a trecut prin 2013 sau nu se mai prescriu sumele mai vechi de 3 ani?
Fosta concubina este mama copiilor mei la care mai platesc cota de 1/3 din pensie si in afara de alocatia copiilor nu mai are nici un venit
Precizez ca am un imobil mostenire dupa parinti.
Ar fi posibil sa execzte imobilul daca venitul este prea mic?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Hevesiiosif, utilizator
Nu ați citit unde strebuie sau pe cine trebuie.

Termenul de prescripție curge de la scadențî pentru fiecare rată în parte, sau de la declararea exigibilității, pentru întreg creditul, ori de la încetarea contractului, oricare din momente intervine mai repede.


Dacă datoria va crește peste 10,000 lei vă pot executa silit și imobilul.
Contractul de credit a expirat in 2013 Mai banuiesc pentru ca a fost pe o perioada de 5 ani.
dar din copia cererii de credit trimis de executor nu reiese acest fapt probabil l-au mascat sau nu l-au trimis intentionat contractul de credit nu este printre documente in care se precizeaza numarul de luni pentru care a fost acordata creditul.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Hevesiiosif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in urma executarii silite eugenbala eugenbala Buna ziua, Poate fi pusa poprire la Casa Judeteana de Pensii pentru o pensie de invaliditate gradul II de 636 de lei si o indemnizatie dintr-o lege speciala ... (vezi toată discuția)
Popriri din pensie nicolaeelena nicolaeelena sotul este pensionar . pensia este grevata de 2 popriri a doi creditori, respectiv unul ipotecar cu contract de fidejisiune si un alt creditor cu bilet la ... (vezi toată discuția)
Poprire dubla pe o pensie de invaliditate stepimar stepimar Initial am avut o executare silita si intre timp fac un card de credit la Europe Credit Bank In momentul cand suma luata pe card era stinsa ma duc sa predau ... (vezi toată discuția)