avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire in urma executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire in urma executarii silite

Buna ziua,

Poate fi pusa poprire la Casa Judeteana de Pensii pentru o pensie de invaliditate gradul II de 636 de lei si o indemnizatie dintr-o lege speciala de 316 lei, de un executor judecatoresc in urma unei sentinte de executare ?
Sunt supuse popririi indemnizatiile speciale de la Legea nr. 8 / 2006 ?
Ce ar trebui sa fac ? Contestatie in anulare sau ce ma sfatuiti ? Mentionez ca executarea silita este datorata unui contract de imprumut nevoi personale cu probleme de clauze abuzive, iar suma restanta 6884, cu tot cu onorariul executorului.
Mai mentionez ca nu banca a initiat procedurile ci o firma de recuperare cu care eu nu am incheiat nici un contract.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 21 Martie 2015
Contestatie la executare, iar instanta va decide daca indemnizatia ce o primiti se incadreaza la "alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii. "
Pe pensie poate fi infiintata poprirea.
poprirea include toata valoarea pensiei sau doar jumatate din cuantumul ei ? Multumesc.
Poprirea se infiinteaza pe partea care depaseste jumatate din salariul minim net.
Daca acea indemnizatie nu e considerata a fi cu destinatie speciala si se cumuleaza cu pensia ca si venit, poprirea va fi pe 1/3 din venitul total.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire vyoletta vyoletta indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca. Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de ... (vezi toată discuția)