avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe pensie

Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca.
Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de venit , este pensia de invaliditate in valoare de 690 de lei. A zis ca intocmeste actele pentru poprire la pensie. Cat poate sa-mi retina legal, avand in vedere ca pensia mea este mai mica decat salariul minim net pe economie, avand in vedere ca traiesc singur si nu am nici o alta sursa de venit sau alte bunuri, care sa-mi asigure mijloacele de existenta. Va rog explicati-mi cat imi va lua din pensie si daca pot eu sa fac ceva legal in acest sens. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 14:22, 22 Februarie 2014
Legal, va poate retine 1/3din pensie (daca aveti decat o poprire) si pana la 1/2 din pensie (daca aveti mai multe popriri)! Puteti face contestatie la executare in 15 zile de la comunicarea infiintarii popririi, dar, daca aveti restante la un credit, nu prea aveti sanse de castig! Dar, puteti incerca!
Ce ati primit, nu ati primit de la tribunal, ci de la biroul executorilor judecatoresti..

art 728
3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

Deci poprirea de 1/3 sau 1/2 in caz ca aveti mai multi creditori se infiinteaza pe partea ce depaseste 318lei ( 636 cat e netul minim :2) .

Pana la urma cat aveti pensie, 587 sau 690 ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
pensia este de 690 de lei cu recalcularea indicelui de corectie de la 01.01.2014. Dar salariul minim brut de la 01.01.2014 , nu este de 850 lei?
Ba da, dar ce conteaza ? Ati citit cu atentie articolul din lege ?

cuantumul salariului minim net pe economie,
Daca intelegeam asa de bine articolul din lege nu mai va deranjam pe dumneavoastra . Vroiam sa stiu cat e salariul minim net , pentru ca daca brut e 850 , pentru mine conteaza, cat se va retine din pensia de 690. Dar nu va mai deranjati, cu raspunsuri de felul de mai sus ,, ce conteaza,,? Nu v-am obligat eu sa raspundeti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Lege care protejeaza persoane bolnave psihic fanboss fanboss Buna ziua ma numesc Stefan si intrebarea mea ar fii urmatoarea sunt bolnav cu diagnosticul scrizofenie paranoida in anul 2005 am luat un card de nevoi ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe salariu alexcsandru alexcsandru Buna ziua. Daca firma unde lucrez a primit instintarea de poprire, apoi decizie de poprire,iar eu sunt angajat la 4 ore cu 400 ron,salar din care platesc ... (vezi toată discuția)