avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lege care protejeaza persoane bolnave psihic
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lege care protejeaza persoane bolnave psihic

Buna ziua ma numesc Stefan si intrebarea mea ar fii urmatoarea sunt bolnav cu diagnosticul scrizofenie paranoida in anul 2005 am luat un card de nevoi personale pe care nu am putut sa il achit acum in 2014 a venit o instiintare precum sa platesc 4830 lei din care vreo 760 cheltuieli de judecata mi sa pus proprire pe pensia de invaliditate gr.2 care este de 775 lei este legal si care ar fii Solutia pot merge la casa de pensii cu actele doveditoare si sa anuleze aceasta proprire executare silita? Va rog sa imi raspundeti cat mai repede deja situatia me este grea am si de plata la bloc multi bani VA multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:16, 9 Aprilie 2014
Legal, vi se poate pune poprire pe 1/3 pe partea care depaseste jumatate din salariul minim net pe economie. Asadar e legal sa vi se retina 152.33 lei din pensie, daca va retine mai mult, puteti face contestatie la executare.
Mergeti la DGASPC poate obtineti un certificat de handicap si mai luati si de acolo indemnizatie in total 234 de lei.


Buna seara ,revin cu indrumari referitor la exetutare silita pensie gr.2 ,unde ar trebui sa merg la executorul judecatoresc din pensia de 775 mi se opreste 258 am vazut pe talonul venit la rubrica retineri
art 728 noul cod de procedura civila
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

La salariul actual minim brut pe economie de 850 de lei, ar ramane un salariu minim net de 636 lei, dvs aveti un venit mai mare, asadar poprirea de 1/3 raportat la intreaga pensie e legala. Nu stiu la ce m-am gandit si v-am indus in eroare, imi pare rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca. Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de ... (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe salariu alexcsandru alexcsandru Buna ziua. Daca firma unde lucrez a primit instintarea de poprire, apoi decizie de poprire,iar eu sunt angajat la 4 ore cu 400 ron,salar din care platesc ... (vezi toată discuția)