avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea pe salariu

Buna ziua.
Daca firma unde lucrez a primit instintarea de poprire, apoi decizie de poprire,iar eu sunt angajat la 4 ore cu 400 ron,salar din care platesc benevol o pensie alimentara de 500 ron stabilita prin sentinta judecatoreasca,dar nu este poprita pe salar.,,
Care este suma pe care firma o poate retine ,si cum se poate evita Acest lucru?
Stiind ca venitul meu este de 400 ron,pe ce suma se face poprirea?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
alexcsandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexcsandru , utilizator 20:46, 16 Aprilie 2014
Contestați poprirea la cel care a instituit-o
Daca faceti contestatie sa nu scrieti ca din 400 platiti 500..
contestatia o fac la executor sau unde?
Cum ar trebui să arate o astfel de contestatie!
In prezent cat va opreste institutia ? Poate nu aveti motiv de contestatie.
art 728
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
Minim net pe economie ar fi de 636 lei, la jumatate e 318, scazut din cat aveti dvs e 82 lei pe care se infiinteaza poprire de 1/3, asadar ar trebui sa va retina si sa vireze 27 lei.
Daca va retine mai mult, faceti contestatie, se depune la judecatoria care a incuviintat executarea in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
inca nu opreste nimic,doar m-au anuntat despre situatia punctuala.
Asadar,daca am contract pe 4 ore la 400 de lei poprirea se face pe diferenta dintre venit si 1/2 din salarul minim care acum este 850 ron.
Cind se vireaza poprirea ar trebui si o nota informativa asupra sumei virate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca. Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de ... (vezi toată discuția)
Lege care protejeaza persoane bolnave psihic fanboss fanboss Buna ziua ma numesc Stefan si intrebarea mea ar fii urmatoarea sunt bolnav cu diagnosticul scrizofenie paranoida in anul 2005 am luat un card de nevoi ... (vezi toată discuția)