avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire de la ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire de la ANAF

Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. Cum trebuie sa calculez suma maxima pe care o pot retine si vira spre ANAF?
Cel mai recent răspuns: puicuta , utilizator 13:19, 17 Martie 2014
Veti infiinta poprirea de 1/3 raportat la ce depaseste jumatate din salariul minim net pe economie. Art 780 ncpc
Concret, ii puteti retine 6 lei.

Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Nu inteleg cum ati calculat de ati ajuns la 6 lei. Va rog sa ma lamuriti. Si inca o intrebare: daca este cu timp partial influienteaza?
( am scris gresit nr articolului la care am faacut referire, e 728, nu 780 )
art 728
Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

Salariul brut e 850, netul ar fi de 636 :2= 318-300=18:3=6

Nu conteaza pe cate ore e angajat, conteaza ce salariu primeste pt cat lucreaza.
multumesc, m-am lamurit acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titluri executorii salariat iuliai iuliai Am un salariat cu timp partial 4ore/zi, sal.brut 500 lei/luna, am primit la firma infintare poprire de la executor judecatoresc pe 16.04.2013(datorii in banca) ... (vezi toată discuția)
Retineri salariu bee bee Va rog sa imi spuneti daca un salariat ramane cu 680 net si are poprire 1/3 din salariu i se retine 1/3 din 680 sau doar ce depaseste indicatorul social de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca. Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de ... (vezi toată discuția)