avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna seara! Am un salariat angajat cu 4 ore pe zi , avand un venit brut de 450 ron, respectiv 356 ron net(jumatate din salariu minim net pe economie). Am primit adresa de poprire pe salariu de la executorul judecatoresc. In conditiile acestea,avand venituri mici, conform art.728. alin.3 din Codul De Procedura Civila -3) (Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum) ,trebuie sa-i retin 1/3 din salariu net sau nu.? Multumesc!
javascript:void(0);
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
ContSters232561, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 19:16, 19 Noiembrie 2014
Trimiteti instiintare la executor ca nu aveti pe ce sa ii puneti poprire.
Art. 728 din Codul de procedura civila se refera la "Limitele urmaririi veniturilor banesti", in speta veniturile din munca sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului, venitul total net este de 356 lei ?
Eu cred ca acest venit net este doar pe stat de plata ! va recomand sa retineti 1/3 din venitul net, adica 119 lei.
buna ziua! da , lucreaza patru ore pe zi si pe statul de plata are un venit net de 356 ron; in acest caz trebuie sa-i retin 1/3 din venitul net, pentru ca nu stiu sigur, m-a derutat art.728 mentionat mai sus? multumesc!
Achiesez cu ideea exprimata de gi-jane2.
Daca ii veti retine cei 119 lei de care spunea saamy, veti incalca / nu veti pune in aplicare prevederile art 728 alin 3, motiv de contestatie.
Art 728. art. 3. se refera la suma totala, sau conf prezentului articol limitele urmaririi, eu de unde stiu care este suma totala pe care o realizeaza salariatul respectiv !
Angajatorul este de buna credinta, este caz penal daca nu dau curs unui titlu executoriu ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Retineri salariu bee bee Va rog sa imi spuneti daca un salariat ramane cu 680 net si are poprire 1/3 din salariu i se retine 1/3 din 680 sau doar ce depaseste indicatorul social de ... (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)