Daca tiplul muncii prevede un spor de 30% care trebuie acordat salariatilor, insa angajatorul nu a acordat de 5 ani decat 15% ce se poate face acum? mentionez ca angajatii nu au stiut ca prin natura centrului social, primire in regim de urgenta, ar beneficia de spor sia bia acum au aflat. sunt ceva sanse sa se acorde?
situatia este urmatoarea: lucrez intr-o institutie publica in care exista, ca personal auxiliar un contabil si un administrator. unii dintre angajati, putini e drept, au decis sa serveasca masa (contra cost si legal) la servici. s-a stabilit ca pretul amiazei pentru un angajat e acelasi ca si pt asistatii centrului social (camin de batrani), respectiv 5 ron. angajatii nu au cerut lunar chitante, desi depuneau bani. insa dupa un an au vrut sa vada chitantele iara cestea erau toate pe numele administratorei. ESTE NORMAL ACEST LUCRU? Ni s-a spus ca raspuns (contabila) ca nu conteaza cine decide sa serveasca masa in centru, contra cost, chitantele toate se fac pe numele administratoarei caci "asa e regula"? Acum intreb eu: CARE REGULA? EXISTA CEVA LEGAL CARE SA REGLEMENTEZE ASTA? MiE MI SE PARE CA DIN CONTRA, E CONFLICT DE INTERES CA ADMINISTRATOR SA FACI PE NUMELE TAU CHITANTELE PT MASA SERVITA DE ALTE PERSOANE.
Procedandu-se astfel, cum pot eu dovedi, care au vrut sa mananc legal, ca am platit ce am mancat, daca chitantele sunt pe numele administratoarei si contabilei?