avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor 30% la salar pentru conditii deosebite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor 30% la salar pentru conditii deosebite?

Daca tiplul muncii prevede un spor de 30% care trebuie acordat salariatilor, insa angajatorul nu a acordat de 5 ani decat 15% ce se poate face acum? mentionez ca angajatii nu au stiut ca prin natura centrului social, primire in regim de urgenta, ar beneficia de spor sia bia acum au aflat. sunt ceva sanse sa se acorde?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 28 Februarie 2014
Se pot recupera diferentele de salarii doar pe cel mult 3 ani de zile in urma.

Art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime FLORIANMATEI FLORIANMATEI Sporul de vechime se poate acorda retroactiv? (vezi toată discuția)
Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)