avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE SALARII NEINCASATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE SALARII NEINCASATE

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul 2001 si daca da, care ar fi calea juridica de atac.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 23 Noiembrie 2012
Potrivit art. 171 Codul muncii:

Art. 171. - (1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.

Practic nu mai puteti face nimic...
Nu mai este posibil acest lucru.. dreptul la actiune este prescris ...

art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neacordate doichitahorescu doichitahorescu Poate cineva sa ma lamureasca care este termenul de prescriptie al unui drept salarial neacordat si amanat pentru o data ulterioara nespecificata? (vezi toată discuția)
Exista un termen limita de chemare in judecata? Adinamiki Adinamiki Buna ziua, Sunt profesor si as dori sa aflu daca mai pot chema in judecata scoala unde am lucrat in anul 2008, pentru neplata cresterii salariale conform cu ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca, cod civil aplicabil bono_ bono_ Pentru o actiune pe conflicte de munca introdusa in luna Mai 2014 , unde sunt de recuperat restante salariale, se aplica prevederile noului cod civil cu ... (vezi toată discuția)