avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate groovejet

Activitate groovejet

- Daca o I.I. neplatitoare de TVA nu doreste sa incheie un contract de telefonie mobila, dar foloseste totusi telefon printr-un serviciul PrePay, poate deconta facturile obtinute in urma reincarcarii unei cartele preplatite?
- Daca da, trebuie trecuta cartela (numarul de telefon) pe numele I.I.?
- Sunt decontabile in acest caz facturile emise in urma platii on-line a serviciului de reincarcare, daca I.I. nu are cont/card bancar, plata efectuandu-se de pe contul/cardul persoanei fizice titulare a I.I.?
Răspuns la discuția I.I. decontare bonuri de benzina
Multumesc pentru raspunsul promt! Am inteles ca in cazul utilizarii mixte, adica a decontarii a 50% din valoarea bonurilor, nu este necesara justificarea cu foi de parcurs.
In aceste conditii, se pot deconta bonuri de combustibil daca I.I. are activitate principala de birou, insa presteaza servicii (relatii publice, comunicare, editare), in baza unor contracte cu diversi beneficiari in care se mentioneaza acoperirea de catre prestator a cheltuielilor cu deplasarile necesare indeplinirii activitatilor asumate prin contract?
Răspuns la discuția I.I. decontare bonuri de benzina
In cazul unei I.I. neplatitoare de TVA, cu contract de comodat pe Auto cu utilizare mixta, se poate deconta 50% din valoarea mai multor bonuri de combustibil care nu au specificat CUI, dar carora le atasez o singura factura fiscala de la benzinarie (de exemplu 10 bonuri pe o singura factura, dar fara CUI pe bonuri, ci doar pe factura)? Multumesc!