avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate vanesa1960

Activitate vanesa1960

Discuție Incadrare
Buna ziua, as dori sa-mi lamuresc mai multe aspecte legate de incadrarea mea la locul de munca.
Absolventa de liceu economic, am fost incadrata ca referent in anul 2006, la o Institutie publica. In anul 2010, sesiunea iulie, am absolvit Univ. SPIRU HARET . O intreaga "problema" cu faptul ca studiile mele au durat 3 ani si nu 4. Eu nu am nici o vina ca pe parcurs, universitatea si-a reorganizat activitatea si a decis ca, cursurile sa dureze 3 ani si nu 4.
Inteleg din legea 188/1999 ca functiile publice se impart in cele trei clase:
a.) clasa I - studii de lunga durata absolvite cu diploma de licenta
b.) clasa II -studii de scurta durata absolvite cu diploma
c.) clasa III - studii medii liceale cu diploma de bacalaureat.
Pe diploma mea de absolvire scrie DIPLOMA DE LICENTA , unde ma incadrez (?) ...
De ce colega mea care a terminat facultatea cu un an inaintea mea si a urmat cursurile 4 ani a fost incadrata altfel decat mine care am facut 3 ani. Repet, durata cursurilor nu am stabilit-o eu si nici nu am ales-o eu. Pur si simplu universitatea s-a reorientat, reorganizat ... habar nu am de ce frecventa a fost de 4 ani numai in primul an de functionare... dar pe diploma mea scrie "diploma de licenta".
Am prezentat copie dupa diploma de licenta la serv. resurse umane (dupa absolvire) si abia din luna decembrie 2011 am fost incadrata pe postul de inspector I - asistent. Pana la urma inteleg din incadrare ca diploma a fost luata in considerare ca si clasa I dar de ce functia publica de executie *asistent *cand colega mea a fost incadrata pe * principal *. Vechimea mea in munca este mai mare ca a ei si eu am la baza - liceul economic, iar ea - liceu industrial ?. Doresc sa-mi cunosc drepturile si pentru acest lucru, va rog respectuos sa ma ajutati prin a ma indruma, sfatui, ce sa fac.
( revin si cu alte date, mai concrete, daca considerati ca pentru lamurire sunt necesare ... )
Va multumesc

Va multumesc frumos pentru raspuns.
O seara frumoasa !
Buna ziua,
As dori sa stiu daca HG 250/1992 Art. 5 (2) nu trebuie sa se subordoneze Directivei 88/2003 - CE a Parlamentului European, avand in vedere ca Romania este o tara care face parte din U.E.
In anul 2012 am lucrat in perioada ianuarie - mai, dupa care am intrat in concediu medical timp de 1 an si 3 luni (diagnostic cancer colono-rectal). In anul 2013 din luna septembrie m-am reintors la serviciu. In luna decembrie 2013 am efectuat concediul de odihna pentru anul 2012 (25 de zile ). Acum simtindu-ma rau, am solicitat concediul de odihna pe anul 2013, iar raspunsul angajatorului este ca NU am dreptul conform HG 250/1992 Art.5 (1).
Eu am inteles foarte bine si corect ce spune HG-ul, dar nu stiu de ce Romania nu trebuie sa se alinieze tarilor din Comunitatea Europeana daca este membra ???
Doresc sa va intreb respectuos, daca in cazul in care as da angajatorul (Institutie publica) in instanta, as avea sorti de izbanda ?
Cu mii de multumiri.