Buna ziua,
As dori sa stiu daca HG 250/1992 Art. 5 (2) nu trebuie sa se subordoneze Directivei 88/2003 - CE a Parlamentului European, avand in vedere ca Romania este o tara care face parte din U.E.
In anul 2012 am lucrat in perioada ianuarie - mai, dupa care am intrat in concediu medical timp de 1 an si 3 luni (diagnostic cancer colono-rectal). In anul 2013 din luna septembrie m-am reintors la serviciu. In luna decembrie 2013 am efectuat concediul de odihna pentru anul 2012 (25 de zile ). Acum simtindu-ma rau, am solicitat concediul de odihna pe anul 2013, iar raspunsul angajatorului este ca NU am dreptul conform HG 250/1992 Art.5 (1).
Eu am inteles foarte bine si corect ce spune HG-ul, dar nu stiu de ce Romania nu trebuie sa se alinieze tarilor din Comunitatea Europeana daca este membra ???
Doresc sa va intreb respectuos, daca in cazul in care as da angajatorul (Institutie publica) in instanta, as avea sorti de izbanda ?
Cu mii de multumiri.
Pentru a beneficia de avantajele acelei hotarari a CEJ va trebui sa actionati in judecata pe angajator.
Dar cred ca este discutabil ce va decide instanta , mai ales ca HG are caracter de norma speciala.
Intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.
Concediu de odihna
zicosociz
Buna ziua
Am si eu o dilema legata de concediul de odihna. Sunt functionar public intr-o institutie si am dreptul la 21 zile lucratoare concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)