Buna ziua
Am si eu o dilema legata de concediul de odihna. Sunt functionar public intr-o institutie si am dreptul la 21 zile lucratoare concediu de odihna. Din 14.01.2013 pana 14.07.2014 am fost in concediu medical(boala neoplazica-oncologica = 18 luni). Revenind la servici in 15.07.2014 mi s-a spus ca mai am dreptul in 2014 doar la 11 zile concediu de odihna (conf. vechiului cod al muncii), desi le-am invocat acea directiva europeana care spunea ca CO nu este influentat de concediul medical. Pe anul 2013 nu am beneficiat de nici o zi de concediu de odihna(fiind aproape tot anul in medical). Intrebare: potrivit noilor modificari ale codului muncii din ianuarie 2015, referitor la concediile de odihna mai pot beneficia de concediul de odihna pe anul 2014 neefectuat? dar pe anul 2013? sau aceste prevederi nu se aplica retroactiv?
Multmesc anticipat!
Noile modificari aduse Codului muncii nu se aplica retroactiv.
Fiind vorba despre sectorul bugetar, va sunt incidente prevederile OG nr. 6/2007 si ale HG nr.250/1992.
Puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau A.N.F.P.-ul in legatura cu sustinerile angajatorului dvs.
De asemenea, puteti promova o actiune in instanta unde puteti invoca prevederile Directivei europene.