avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului

Buna seara! Am si eu o curiozitate; daca in cartea de munca am lucrat un an, adica din 18.02.2013 pana in 01.03.2014, iar din 01.03.2014 am facut o pauza pana in 15.07.2014, si din 15.07.2014 mi-am reluat activitatea la acelasi loc de munca pot sa iau indemnizatie de crestere a copilului, ma refer la acea suma de bani pe care o primesti pana cand copilul implineste varsta de 2 ani? Mentionez ca eu am ramas insarcinata cu mai bine de o luna inainte sa imi intrerup contractul de munca, adica in ianuarie 2014 urmand sa nasc in octombrie 2014. In concluzie, daca am facut acea pauza de aprox. 4 luni, mi se mai acorda indemnizatia respectiva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:59, 11 Iulie 2014
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri din salarii, din activitati independente sau activitati agricole supuse impozitului pe venit ori sa va fi aflat intr-una din perioadele asimilate prevazute la art.2 alin.5 din OUG 111/2010 - de exemplu, ati beneficiat de indemnizatia de somaj, pensie de invaliditate, concedii medicale, concediu pentru cresterea copilului , concediu fără plată pentru creşterea copilului etc.).

Daca data nasterii copilului este in octombrie 2014, atunci perioada eligibila pentru CCC este noiembrie 2013 - octombrie 2014.

In speta, avand in vedere ca in perioada 01.03.2014 pana in 15.07.2014 nu ati realizat venituri supuse impozitului pe venit reiese faptul ca nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Ce statut ati avut (cu ce v-ati ocupat) in acele 4 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil DeliaSRG DeliaSRG Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema: primul job l-am avut incepand cu luna octombrie 2012 pana in octombrie 2013. Am reinceput ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SimonaSB SimonaSB Buna ziua In luna Noiembrie 2014 am demisionat de la actualul job (ultima zi de munca fiind 27) si am inceput cautarile la un altul, aveam deja 2 ani ... (vezi toată discuția)