avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de odihna neefectuat

Cate zile de concediul medical poate primi un bolnav de cancer -stadiul iv ? Eu m am imbolnavit in mai 2013 si de atunci sunt in concediul medical. concediul de odihna pe anul scolar 2012+2013 nu l am efectuat. As mai putea beneficia de el acum? Va multumesc


Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 19 Mai 2014
Zilele de concediu de odihna neefectuate se pot lua in anul urmator.
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in REg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

2. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

3. art.1 din Anexa la Ordinu 5559/201 - Norme Metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ
....
(6)Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanţele anului şcolar următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu daca sotul meu, profesor, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013. Conditiile pentru care va intreb sunt urmatoarele: pana in 19 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in invatamant pentru anul precedent loredanaducu loredanaducu Buna seara! Am revenit de curand la serviciu, aproximativ o saptamana, din concediul de crestere si ingrijire copil! Mentionez ca lucrez in invatamant. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnã dupã concediu medical remuspr remuspr Bună ziua . Vă prezint următorul caz . Un salariat a fost în concediu medical de la sfârșitul lunii mai 2013 până la 1 aprilie 2014 fiind ... (vezi toată discuția)