avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate alexxxxx

Activitate alexxxxx

Cabinet Avocat Teris Mihai a scris:

După rămânerea definitivă a hotărâri poți apela la un executor judecătoresc in vederea executării silite, direct sau prin intermediul unui avocat.

Buna ziua si multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.

Pentru ca inculpatul a inselat mai multe victime in felul in care am fost eu inselat, el s-a si asigurat ca victimele nu au ce sa recupereze de la el, deci executorul judecatoresc nu are ce sa execute de pe numele lui.

Intrebarea mea este, daca cumva prin eventualul Apel pe care il fac, il pot obliga la plata sumei datorate facand dovada ca el mi-a promis in mai multe randuri aceasta dar nu s-a tinut de cuvant.
Imi cer scuze anticipat daca am postat in categoria gresita dar nu am identificat alta care sa corespunda situatiei mele.

Buna seara,

Astazi am vazut pe portalul just.ro ca in dosarul in care sunt constituit parte civila ca si parte vatamata a avut loc o pronuntare a deciziei pe fond in care inculpatul este obligat sa imi restituie suma :
În temeiul art. 397 C.proc.pen. rap. la art. 25 şi 23 C.proc.pen. admite acţiunea civilă formulată de partea civilă (eu) şi obligă inculpatul (inculpatul) la plata sumei de ... lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului.

El a fost condamnat in acest dosar, dar aplicarea pedepsei amanate.
În temeiul art. 83 alin. 1 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit potrivit art. 84 C.pen.

Avocatul acestuia cu care am discutat prin mesaje (nu sunt in tara) mi-a promis in mai multe randuri ca inculpatul o sa imi restituie suma, chiar si inaintea pronuntarii sentintei, dar acest lucru nu s-a intampla. Intrebandu-l despre dosar mi-a comunicat ca si in alte dati ca o sa mi se retituie suma, dar nu mai am incredere in asta. Mi-a spus ca o sa imi trimita suma pana inaintea termenului de la Apel si ca ne vedem la Apel.

Va rog sa ma ajutati sa imi recuperez prejuduciul cu cat mai putina bataie de cap din strainatate.

Multumesc si o seara buna,
Alex
Buna ziua,

In dimineata asta (ora 8:47 potrivit Dispozitiei de blocare / Ridicare) mi-a fost ridicata masina, care era parcata intr-o parcare administrata de ADP Sector 6 (Dr. Taberei nr. 29) pe motivul ca bloca accesul in parcarea cu nr. XX - loc atribuit de catre ADPDU conform autorizatiei - si astfel incalcand prevederile Art. 3 Anexa 2 din H.C.L. 36 nr: 4/2010.

Vreau sa stiu daca dispozitia este ilegala dat fiind faptul ca locul respetiv nu era marcat in niciun fel, el fiind marcat dupa ce masina a fost ridicata (am poze care dovedesc ca locul e proaspat marcat + batul cu care s-a facut acest lucru).

Locul nu avea la momentul parcarii masinei mele niciun semn prin care mi-as fi putut da seama ca acela este un loc de parcare atribuit cuiva - nici macar numarul care a fost trecut in Dispozitia de Blocare/ Ridicare (am specificat asta pe copia semnata la firma de ridicari) - acesta fiind semnalizat cu numarul parcarii doar dupa ce masina mea a fost ridicata.

Care credeti ca ar fi sansele mele sa castig o actiune judecatoreasca in cazul de fata - dat fiind faptul ca din Decembrie 2013 ridicarile Auto in Sectorul 6 au fost declarate ilegale pentru autovehiculele parcate în locuri nepermise

Multumesc,
Alex.