avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate Kristina121

Activitate Kristina121

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru promptitudine. Nu știam sigur dacă mă ajută acest tip de contract. O seară frumoasă.
Bună seara și La Mulți Ani!
Vă deranjez în această seară cu o întrebare care nu îmi dă pace. Am petrecut multe ore căutând un răspuns online, dar se pare că Internetul nu are chiar toate răspunsurile, iar cei în măsură să ni le dea sunt prea ocupați...
Problema mea este următoarea : În luna Iunie am absolvit un program masteral, iar in Iulie am susținut lucrarea de disertație. În luna August am incheiat un contract cu Primăria fiind angajată ca și Asistent Personal al unei persoane cu handicap, renunțând la dreptul de a lua ajutorul de șomaj. Întrebarea este : în cazul în care rămân însărcinată voi primi indemnizația pentru creșterea copilului? Înțeleg ca perioadele se cumulează, oricum nu voi naște înainte de a împlini un an pe CM. Practic, un Asistent Personal al unui adult cu handicap poate să primească indemnizație și concediul pt creșterea copilului?
Vă mulțumesc anticipat. O seară minunată!
Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare. In urma cu doi ani sotul meu a cumparat un apartament cu 3 camere, trecand-o pe mama sa ca beneficiar al dreptului de abitatie viagera asupra unei singure camere. Un an mai tarziu mi-a facut buletin la acea adresa fara a fi nevoie de acordul acesteia. De curand a vrut sa ii faca viza de flotant unei verisoare insa s-a lovit de refuzul categoric al celor de la Evidenta Populatiei, acestia spunand ca nu are drepturi depline asupra apartamentului , fiind necesara prezenta mamei sale. Problema consta in actul de vanzare-cumparare, apartamentul fiind notat cu cifra 6, iar camera cu drept de abitatie apare ca fiind camera 6 din apartament. A incercat sa le explice situatia, sa arate anexa contractului ce cuprinde releveul apartamentului, insa i s-a spus ca nu este nevoie de aceasta pt ca oricum nu are nici o relevanta. Intrebarea este : cine are dreptate? Are sens sa ne agitam si sa incercam sa lamurim situatia, sau chiar nu poate face nimic fara prezenta mamei sale? Va multumesc anticipat. O zi buna.
Buna seara. Sunt putin in ceata si am mare nevoie de un raspuns.
In momentul de fata urmez un program de studii masterale pe care urmeaza sa il termin in luna Iunie.
Am un job putin... complicat, o colaborare fara carte de munca ori alt contract. Intrebarea mea este : daca in luna Iunie dupa ce termin masterul ma angajez cu carte de munca sau ma inscriu in cadrul unui alt program masteral (octombrie 2014), iar in aceasta perioada raman insarcinata, voi beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? Intr-un fel sau altul se cumuleaza acestea doua? Multumesc anticipat. Kristina