avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună seara și La Mulți Ani!
Vă deranjez în această seară cu o întrebare care nu îmi dă pace. Am petrecut multe ore căutând un răspuns online, dar se pare că Internetul nu are chiar toate răspunsurile, iar cei în măsură să ni le dea sunt prea ocupați...
Problema mea este următoarea : În luna Iunie am absolvit un program masteral, iar in Iulie am susținut lucrarea de disertație. În luna August am incheiat un contract cu Primăria fiind angajată ca și Asistent Personal al unei persoane cu handicap, renunțând la dreptul de a lua ajutorul de șomaj. Întrebarea este : în cazul în care rămân însărcinată voi primi indemnizația pentru creșterea copilului? Înțeleg ca perioadele se cumulează, oricum nu voi naște înainte de a împlini un an pe CM. Practic, un Asistent Personal al unui adult cu handicap poate să primească indemnizație și concediul pt creșterea copilului?
Vă mulțumesc anticipat. O seară minunată!
Cel mai recent răspuns: Kristina121 , utilizator 01:03, 5 Ianuarie 2015
Daca aveti un venit supus impozitului in cele 12 luni anterioare nașterii, veti benefică de aceste drepturi. Asistentul personal este persoana angajata prin contract individual de munca pentru a se ocupa de persoana cu handicap care nu se descurca singura.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
av_silvia_margineanu, utilizator
Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru promptitudine. Nu știam sigur dacă mă ajută acest tip de contract. O seară frumoasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Kristina121 Kristina121 Buna seara. Sunt putin in ceata si am mare nevoie de un raspuns. In momentul de fata urmez un program de studii masterale pe care urmeaza sa il termin in ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, O persoana cu handicap grav gradul I, a nascut un copil si doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Legii ... (vezi toată discuția)