avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul proprietarului de a face viza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul proprietarului de a face viza de flotant/buletin fara acordul beneficiarului dreptului de abitatie

Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare. In urma cu doi ani sotul meu a cumparat un apartament cu 3 camere, trecand-o pe mama sa ca beneficiar al dreptului de abitatie viagera asupra unei singure camere. Un an mai tarziu mi-a facut buletin la acea adresa fara a fi nevoie de acordul acesteia. De curand a vrut sa ii faca viza de flotant unei verisoare insa s-a lovit de refuzul categoric al celor de la Evidenta Populatiei, acestia spunand ca nu are drepturi depline asupra apartamentului , fiind necesara prezenta mamei sale. Problema consta in actul de vanzare-cumparare, apartamentul fiind notat cu cifra 6, iar camera cu drept de abitatie apare ca fiind camera 6 din apartament. A incercat sa le explice situatia, sa arate anexa contractului ce cuprinde releveul apartamentului, insa i s-a spus ca nu este nevoie de aceasta pt ca oricum nu are nici o relevanta. Intrebarea este : cine are dreptate? Are sens sa ne agitam si sa incercam sa lamurim situatia, sau chiar nu poate face nimic fara prezenta mamei sale? Va multumesc anticipat. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Act aditional contract vanzare cumparare mihaelaol mihaelaol Am cumparat casa de la mama ,ea avand dreptul sa locuiasca intr o camera tot restul vietii! intre timp au aparut neintelegeri in familie referitor la sotul ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu - uzufruct viager alexandru08 alexandru08 Buna ziua Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu mama mea acum trei ani, imobilul fiind cumparat de mine cu o suma de bani, mamei atribuindu-se o ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)