alexandru08 a scris:
Buna ziua
Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu mama mea acum trei ani, imobilul fiind cumparat de mine cu o suma de bani, mamei atribuindu-se o clauza de habitagie viagera.
Prietena mea, doreste sa isi schimbe cartea de identitate conform adresei actuale (locuiete cu mine) , acest lucru ajutand-o foarte mult la diverse activitati (spre ex. scoala de soferi)
Domnii de la evidenta populatiei, au sustinut ca imobilul NU este al meu, ca NU il pot vinde si ca TREBUIE sa vina si mama sa isi dea acordul pentru ca prietena mea sa isi schimbe domiciliul. Va intreb pe dumneavoastra; este normal acest lucru?
Mi se pare de-a dreptul stupid ca sa-i ceri acordul partii ce are atribuita doar dreptul de habitatie viagera asupra schimbarii unui domiciliu IN ACTE FARA ALT DREPT.
Acum un an, cand mi-a expirat buletinul, la fel, chiar daca sunt titular in DREPT pe contractul de vanzare cumparare, au cerut acordul mamei pentru a putea reinoin cartea de identitate.
Va rog sa ma ajutati
Cu consideratie,
Alexandru
in fapt, este vorba de o confuzie intre termeni juridici, presupun, habitatie viagera/uzufruct...in rest trebuie vazut exact ce si cum se poate rezolva problema...