Se mai poate ataca o sentinta definitiva a instantei de apel (tribunal) ?- si in cite zile ,sau singura cale de atac ramine cea extraordinara si in ce cazuri.
In speta am fost amendat de Garda de Mediu cu suma de 5000 lei (in luna aug.2013)pe motivul ca dezmembrez masini fara autorizatie de mediu.
Cu toate ca am aratat in plingere ca nu dezmembrez,ca am fost chemat de acasa in ziua controlului,ca am discutat diverse , dar ca dupa 6 zile s-a intocmit pr-verbal de constatare si s-a aplicat amenda.
Am dovedit cu acte instantelor ca eu nu stiu si nu pot dezmembra masini ,ca sunt economist pensionat medical(65 ani) ,nu sunt mecanic ,ca am afectiuni locomotori grave dar plingerea a fost respinsa.
Ce pot face?
Va multumesc
Am lucrat broker in asigurari in iulie si octombrie 2012.,pt. care s-a taiat pensia .
Conform legii.263/2010 art.118 alin (1) as avea dreptul dar mi s-a spus ca nevazator =inseamna trebuie sa fiu din nastere.Din lege nu rezulta aceasta precizare.
Acesta spune,,se poate cumula pensia gr II nevazator,cu venituri din situatii pt.care asigurarea este obligatorie" .In cazul meu ,ca reprezentant la un broker , nu se retin asigurari sociale .(Nu este obligatoriu.) deci pensia nu se suspenda conf. art 114 lit.e
De asemenea art 114.alin(1) pensia se suspenda daca pensionarul se afla in una din urm.situatii prevazute de art,6 alin(1).,,...la punctul IV ..daca realizeaza un venit cu cel putin de 4 ori cistigul salarial mediu brut." Eu nu am realizat acest venit pe an, deci pot cumula pensia cu salariu .
nu se adauga la penie intrucit nu se platesc asigurari sociale.
Intrebare:S-a taiat legal pensia gr.II invaliditate daca sunt fara vedere la un ochi iar la celalalt vederea este 1/5. Cu multumiri, george o.