Locuiesc intr-un apartament la demisol, intr-un bloc nou contruit. Zona din jurul blocului alocata parcarii este foarte limitata si cum nu a existat un contract pentru a cumpara si locul de parcare, fiecare locatar cu masina a parcat unde s-a putut.
O parte dintre ei ( printre care ma numar si eu) am preferat sa ii lasam pe cei care se lucrau pe santier sa traseze linii pentru a delimita parcarea, in schimb altii au trasat acele linii dupa bunul plac. Astfel m-am trezit cu o duba parcata in fata geamurilor mele. De cele mai multe ori, proprietarul parca atat pe locul lui ( pe care l-a trasat astfel incat masina sa poata fi parcata lateral) cat si pe locul meu (facut pentru a parca cu fata).
La scurt timp, am observat ca s-a crapat cimentul de sub duba , crapatura care ajunge pana la geamul meu. Recent am descoperit ca s-a crapat si faianta din bucatarie, de pe peretele cu geamul ( in dreptul geamului de la bucatarie sta \"botul\" masinii ) si evident in bucatarie nu am lumina .
Mentionez ca duba este parcata la mai putin de 2 m de geamuri.
Ce pot face din punct de vedere legal pentru a-l impiedica pe acest om sa mai parcheze in fata geamurilor mele ?
Va rog sa ma ajutati cu o indrumare pentru a proceda corect din punct de vedere legal !
Le-am trimis factura si confirmarea din partea GDF SUEZ in legatura cu faptul ca aceasta factura a fost anulata , cu mentiunea sa nu ma mai sune in legatura cu aceasta problema .
Asta si incerc sa fac doar ca ma suna de pe numere diferite si de obicei raspund , nestiind cine este . Eu ma gandeam la o metoda prin care as putea sa opresc aceste abuzuri . Ma gandeam sa apelez la Protectia Consumatorului si as dori sfaturi in acest sens.
In vara lui 2013 mi-am cumpar de la un dezvoltator un apartament intr-un bloc nou . Dupa cateva luni mi-am facut contractul la gaze (timp in care eu nu am locuit acolo) . Pana mi-am facut contractul , dezvoltator a primit facturi pe numele lui de care nu m-a instiintat ba chiar a declarat si un index care nu este real ( a declarat 268 mc in loc de 0,268 mc reali ) . Dupa ce mi-am facut contractul la gaze , dezvoltatorul a inceput sa-mi puna copii xerox ale facturiilor pe care le primise si sa-mi spuna ca o data ce voi plati acele facturi, GDF Suez imi va scadea consumul declarat de dezvoltator din consumul meu. Zilele trecute am primit o notificare din partea unei firme specializata in colectarea datoriilor , notificare pe numele dezvoltatorului dar pe contorul meu. Intrebarea mea este : platesc factura ( venita pe numele dezvoltatorului) sau nu ? daca o platesc ( ea avand un consum cu mult peste cel real ) mi se va scadea suma platita din valoarea facturii mele pana ce eu ajung la acel consum ?