avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contor gaze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contor gaze

Buna seara !

In vara lui 2013 mi-am cumpar de la un dezvoltator un apartament intr-un bloc nou . Dupa cateva luni mi-am facut contractul la gaze (timp in care eu nu am locuit acolo) . Pana mi-am facut contractul , dezvoltator a primit facturi pe numele lui de care nu m-a instiintat ba chiar a declarat si un index care nu este real ( a declarat 268 mc in loc de 0,268 mc reali ) . Dupa ce mi-am facut contractul la gaze , dezvoltatorul a inceput sa-mi puna copii xerox ale facturiilor pe care le primise si sa-mi spuna ca o data ce voi plati acele facturi, GDF Suez imi va scadea consumul declarat de dezvoltator din consumul meu. Zilele trecute am primit o notificare din partea unei firme specializata in colectarea datoriilor , notificare pe numele dezvoltatorului dar pe contorul meu. Intrebarea mea este : platesc factura ( venita pe numele dezvoltatorului) sau nu ? daca o platesc ( ea avand un consum cu mult peste cel real ) mi se va scadea suma platita din valoarea facturii mele pana ce eu ajung la acel consum ?
Cel mai recent răspuns: alexandru_popescu , utilizator 13:43, 29 Mai 2014
Am rezolvat aceasta problema facand o sesizare de GDF Suez si astept raspunsul lor . Cert este ca nu voi plati nimic.
Ce pot face daca firma de recuperare a datoriilor ma tot contacteaza in legatura cu factura care a fost anulata de GDF SUEZ ?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
alexandru_popescu, utilizator
Ati putea pur si simplu sa ii ignorati. Eu sincer nici nu le-as raspunde la telefon, din moment ce nu am nici o treaba cu ei. Presupun ca aveti lucruri mai importante de facut zi de zi de cat sa va enervati cu astfel de specimene.
Asta si incerc sa fac doar ca ma suna de pe numere diferite si de obicei raspund , nestiind cine este . Eu ma gandeam la o metoda prin care as putea sa opresc aceste abuzuri . Ma gandeam sa apelez la Protectia Consumatorului si as dori sfaturi in acest sens.
daca factura e pe numele dezvoltatorului, dvs nu aveti contract inca cu compania de gaz, de ce va suna astia de la firma pe dvs ?
Daca ati rezolvat cu compania de gaz, nu mai aveti vro problema cu firma, amenintati-i ca daca va mai suna , mergeti si le faceti plangere la politie.
I-ati anuntat ca factura a fost anulata ? sa se descurce cu compania de gaz.
Sunteti in drept sa formulati plangere la politie pt hartuire pt ca va suna fara drept. Dati datele si nr de tel.

Alte discuții în legătură

Gdf suez bogdangrigorescu05 bogdangrigorescu05 Buna ziua, In luna 13-11-2015, am achizitionat un imobil ( p+1) constructie noua. Imobilul este racordat la reteaua de gaze in momentul achizitionari. La ... (vezi toată discuția)
Facturi gaz neplatite; taxa de reconectare trixer trixer Am si eu o problema , cu gdf suez , in urma cu 4 luni mi-am cumparat o garsoniera unde nu aveam gaze, am luat legatura cu ei si am facut un contract , nu am ... (vezi toată discuția)
Contestatie factura gaz jordy7 jordy7 Am depus o reclamatie la OJPC si respunsul ma nemultumeste. Am platit o factura de consum gaz la GDF Suez prin Internet Banking cu ordin de plata si m-am ... (vezi toată discuția)