Buna seara,
Normal ar fi sa plateasca dezvoltatorul.
Va sfatuiesc sa mergeti la GDF Suez si sa va lamuriti ce reprezinta acele facuri si daca nu se refera la ceva anume din casa sa le platiti (pentru a nu risca sa vi se opreasca gazele) si sa le solicitati ulterior de la dezvoltator fie prin notificare scrisa fie prin instanta.
Atentie si al clauzele contractului de vanzare cumparare, ce ati semnat pentru ca este posibil sa va fi asumat acele facturi prin contract.
In conditiile in care facturile sunt anterioare achizitiei bunului imobil,obligatia achitarii acestora intra in sarcina exclusiva a dezvoltatorului
in contract scrie: "In CV scrie am gasit acest text: "noi vanzatorii declaram ca imobilul este racordat la reteaua de gaz si energie electrica, avand incheiate contracte individuale pe numele societatii ......SRL ,fara sa fi primit pana in prezentnicio factura".
Eu inteleg ca daca scrie ca racordat inseamna ca el trebuie sa suporte aceste cheltuieli, deoarece le-a facut in interesul lui sa vanda imobilul, este ca si cum acum imi cere banii pe teava, manopera ...sau bransament ca in cazul de fata, el recuperandu-si investitia in pretul imobilului.
Nu ma pricep dar cred ca datoria mea este sa schimb decat contractul pe numele meu si sa platesc consumul de gaz de la data cand am achizitionat imobilului si pana in prezent, alte facturi emise anterior de la data semnarii contr. de VC, chiar daca au fost primite dupa aceasta data este datoria dezvoltatorului sau gresesc ?
Facturile intra in sarcina dezvoltatorului,avand in vedere ca la data cand au fost emise dv nu detineati calitatea de proprietar a bunului imobil
Dv ati achizitionat bunul imobil in 13-11-2015, iar facturile sunt emise anterior pe numele dezvoltatorului
Sunt de aceeasi parere cu @ynocentta.
Si la mine poate veni orcine sa-mi aduca tot felul de facturi - treaba lor.
Am inteles ca totusi acum aveti gaze - cine vi le furnizeaza si in baza a ce?
Cu contractul de V/C si actul de identitate, mergeti la furnizor si incheiati un contract de furnizare pe numele dvs. Totusi, o discutie cu monseur dezvoltatorul nu ati avut? Rugati-l sa va trimita facturi, dar nu asa de proaspete, ci mai vechi, adica 1-2 ani inainte de a achizitiona imobilul...
Mai uitati-va pe contract, ce scrie in legatura cu utilitatile - eu nu am inteles nimic din ce spuneti acolo. Sigur ca pentru a construi imobilul dezvoltatorul a avut nevoie de utilitati, dar odata terminata constructia, probabil ca a inchis robinetele si a tras heblul, dvs. urmand a intocmi contracte de furnizare in nume propriu. Asa am facut toti atunci cand ne-am achizitionat o locuinta, chiar la bloc fiind...
Apoi, cei de la GDF SUEZ cred ca sunt in stare sa va desluseasca cat de cat cum sta treaba si pe numele cui este contractul si cine trebuie sa achite consumul. La intrarea in locuinta (dupa 13.11.2015) nu ati citit indecsii la gaze, apa, energie electrica?
La celelalte utilitati cum stati?